Hlavní obsah

Fascinující barevné prosvětlené stěny z luxferů

Skleněné tvárnice, luxfery, se začaly intenzivně používat v bytech jako dekorace i jako příčky, které člení prostor. Efektů je dosahováno za použití světla, které prostupuje skrze tvárnice,září podle barvy, kterou zvolíte. Jde o jednoduchý stavebnicový systém, kdy si stěnu lehce vytvoříte sami doma.

Článek

Tvárnice zajišťují rovnoměrné osvětlení interiéru, a to bez ohledu na počasí nebo denní dobu. Brání jevu vznikajícímu u standardního zasklení, kdy je příliš intenzivní světlo u okna a naopak stín ve vzdálenějších místech.

.: Stěna z luxferů oživuje interiér a vytváří zajímavý barevný efekt.foto: firma České luxfery

Postavit si luxferovou stěnu není těžké, zvládnete to sami, potřebujete pouze lepidlo, vymezovací profily a návod. Vymezovací profily jsou lišty, které jsou ukotveny ke stěně a právě k nim se skleněné tvárnice lepí, lepidlo se nanáší do jejich rámečku po obvodu.

.: Můžete si vybrat ze spousty barev podle ladění vašeho interiéru.foto: archiv firmy Luxfery.cz

Spolu s luxfery jsou součástí stavební sady. V průběhu lepení je vhodné stěnu fixovat páskou a dbát toho, že nesmí být vyšší než 3,5 metru.

.: Luxfery zažívají v posledních letech hvězdný comeback.foto: archív firem anetCeramic, České Luxfery a Vetroarredo

Spárování hotového díla pak již probíhá jako u standardních obkladů. Spárovací hmotu zahlaďte houbičkou, nechte zaschnout a po zaschnutí začistěte.

.: Tvárnice jsou tvořeny ze dvou plátů k sobě přivařeného skla.foto: archiv firmy Luxfery.cz

Za sadu s 25 tvárnicemi dáte cca 1 500 Kč a zakoupíte je v jakémkoliv obchodě pro stavebníky nebo přímo ve stavebninách.

.: Pokoj díky luxferům vypadá světlejší.foto: firma České luxfery

Tvárnice umožňují průhled, nebo jej mohou zcela znemožnit. Pokud chcete, aby byl průhled nemožný, zvolte tzv. matové tvárnice.

.: Stěna z luxferů je lehce postavitelná.foto: firma Luxfery.netMatové tvárnice se výborně hodí do interiéru sprchového koutu, propuštějí světalo, ale dovnitř vidět není.

.: Skleněné dlaždice perfektně ladí k interiéru koupelny.foto: archiv firmy Luxfery.cz

Tvárnice je vynikající hlukově izolační materiál, hluk z rušné ulice je redukován na prostředí klidné pracovny.

.: Moderní metalické efekty.foto: archív firem anetCeramic, České Luxfery a Vetroarredo

Proto je použití doporučováno zejména v oblastech s vysokou úrovní hluku, jako jsou továrny, rušné ulice, letiště apod.

.: Lepidlo nanášíme přesně do vyznačených míst. Jde o suchý proces.foto: archiv firmy Luxfery.cz

Letos jsou v kurzu metalické efekty použité v interiérech. Tomu vyhovuje nový typ luxferů, který je opásán stříbrným lemem a když jím světlo prostupuje tak vytváří kovový efekt.

Reklama

Související témata:

Související články

Sklo: Originální a efektní

Při výběru skla dbáme na to, aby sklenice podtrhovala charakter nápoje, aby nebyla vratká a při dotyku byla příjemná. K ozdobným prvkům sklenek patří grafické...

Český křišťál má stále zvuk

Je stále oblíbeným suvenýrem pro zahraniční turisty a také zdobí mnoho českých domácností. Má své obdivovatele a také odpůrce. České broušené sklo je pořád...

Ozdobte podnos originální mozaikou

Skládáním barevných kamínků lidé nádherně dokázali zobrazovat zvířata, různé postavy, květiny nebo ornamenty. Jejich pestrost nikdy nevybledne. Zkusme si také...

Výběr článků

Načítám