Hlavní obsah

Miss v posteli z koňských žíní

Novinky, Eva Rajlichová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Stát se královnou krásy má někdy nečekané výhody, mimo slávy si člověk může pořídit i velmi pohodlnou a navíc zdravou postel. Tak se to stalo v případě České Miss 2006 Renaty Langmanové. Na výrobu své postele se byla navíc podívat přímo ve Švédsku. Výrobce je plní přírodními materiály, například koňskými žíněmi.

Článek

"Spala jsem vždycky na obyčejné válendě a na novou postel, kterou jsem vyhrála jsem si musela zvykat. Musím říct, že jsem velmi spokojená, spí se na ní báječně, " říká Renata Lagmanová s úsměvem.

Česká Miss má doma měkké a pohodlné dvojlůžko, které jí vybrali na míru. Podle Karla Vágnera, jehož firma dováží švédské postele Hästens, jsou Češi stále zvyklí spát na tvrdých postelích. To ale není pro kvalitu spánku zrovna optimální.

"Pokud máte příliš tvrdé lůžko, tělo zůstává v tenzi a příliš si neodpočinete, " vysvětluje fyzioterapeut Jan Hejma. Správná matrace by měla měkce kopírovat tvar vašeho těla, být pevná ale poddajná. Podle Hejmy jsou právě postele od švédského výrobce vyrobené z přírodních materiálů a s náplní z koňských žíní pro zdravé spaní ideální. Lůžko je prodyšné a žíně odvádí vlhkost od těla. 

Královská modrá kostka je typickým znakem švédského výrobce. Foto Hästens

"Kostičkované" postele se vyrábí od roku 1852, podle informací Karla Vágnera šlo původně o luxusní výrobky určené pro královskou rodinu. Firma má patentováno použití kostkovaného vzoru na matrace a na své výrobky dává 25 let záruku.

I když jsou tato lůžka poměrně drahá (za komfortní model dvojlůžka zaplatíte i 300 tisíc), zájem o ně je podle Karla Vágnera velký. A v Čechách jdou na odbyt i velmi luxusní modely. Vágner říká, že by si člověk měl rozmyslet nakolik si váží svého těla a jak pohodlný odpočinek mu hodlá dopřát.

Jestliže se chcete vyspat zdravě, měli byste jednoznačně zapomenout na polštář. Podle Hejmy je lepší spát bez něj, přímo na matraci, jinak se krční páteř zbytečně zatěžuje.

Reklama

Související témata:

Související články

Pořiďte si kvalitní spaní

Jestliže se chceme opravdu dobře vyspat, nestačí jen dobré lůžko a matrace. Celá ložnice musí být přizpůsobena tomu, abychom si dobře odpočinuli. Faktorů,...

Lůžko musí dýchat

Mezi hlavní příčiny špatného spánku patří stres, velká tělesná zátěž, nemoc ale i nevyhovující postel. Dobré lůžko by mělo poskytnout co nejlepší odpočinek...

Užijte si spánek na anatomické matraci

Každá partie těla potřebuje při spánku jinou oporu. Výrobky s rozlišenými anatomickými zónami tomuto požadavku vycházejí vstříc. Latexové, sendvičové...

Výběr článků

Načítám