Hlavní obsah

Z opuštěné dominanty Chomutova se má stát čtyřhvězdičkový hotel

Právo, Novinky, Šárka Tonarová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CHOMUTOV

Chátrající budova léta opuštěného hotelu Armabeton v Chomutově se s největší pravděpodobností nezmění na byznys centrum s převahou moderních kanceláří, ale v hotelový komplex. Poslední majitel, pražská společnost Codeco, připravuje změnu konceptu využití sedmnáctipodlažní budovy v centru, a to ve prospěch ubytovacích kapacit.

Článek

Potvrdila to Monika Brabcová ze společnosti Codeco. "Ve městě citelně chybí ubytování, a to včetně hromadného, určeného jen na přespání. Je skoro nemožné ubytovat celý autobus lidí v jednom místě," uvedla.

Kromě standardních ubytovacích kapacit vznikne v Armabetonu i čtyřhvězdičkový hotel. Kanceláře budou pravděpodobně jen ve třech nejvyšších podlažích. Původně chtěla firma změnit na luxusní pracovní prostředí deset pater.

"Zájem však nebyl takový, jaký jsme očekávali. Zájemcům se zdá pronájem prostor příliš drahý. Jsme však zvyklí nabízet komfort, proto jsou ceny o sto procent vyšší, než je ve městě běžné," vysvětlila  Brabcová.

Když před rokem společnost Codeco se svým záměrem seznamovala magistrát, úředníci ji upozorňovali, že v Chomutově je i bez Armabetonu kanceláří víc, než je potřeba. "Ve městě naopak citelně chybí nájemní bydlení vyššího standardu. Po něm se ptají zejména zahraniční investoři, kteří potřebují bydlení například pro manažery," uvedl tehdy náměstek primátorky Jan Řehák (ODS).

Developer nakonec došel ke stejnému závěru. "Uvažujeme o manažerských bytech pro jedince nebo manželské páry bez dětí, které nechtějí u domu zahrádku, ale rády by bydlely v centru," upřesnila Monika Brabcová.

Rekonstrukce Armabetonu začne pravděpodobně ještě v letošním roce, a to v prvním a druhém podlaží. Pak se stavba zakonzervuje a bude se pokračovat v nejvyšších patrech budovy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám