Hlavní obsah

Na místě bývalé vinohradské Orionky vyrostou luxusní byty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Část pražských Vinohrad v místě bývalých čokoládoven čekají změny. V lokalitě, kde se do zhruba poloviny minulého století vařila čokoláda a jiné sladkosti, vyrostou luxusní byty za 1,3 miliardy korun. Společnost Sekyra Group Real Estate tam v těchto dnech začala stavět více než 270 bytů a ateliérů.

Foto: Sekyra Group Real Estate, Novinky

Na Orionce vzniknou jak byty, tak klidová zóna s parkem.

Článek

Byty by měly být hotové na konci června 2010. Kromě bytových jednotek vznikne na Vinohradech také park a parkovací místa. Celý areál se bude skládat ze tří budov situovaných po obvodě čtvercového půdorysu. Uprostřed pak vznikne klidová zóna s lavičkami a zelení. Tráva bude růst i mezi ulicemi Korunní a Říčanská, prostor bude sloužit i veřejnosti.

V blízkosti Korunní naplánovali architekti postavit osmipatrový dům Boulevard s balkóny. Další část bude tvořit šestipatrová budova Villa, která bude sloužit nadstandardnímu bydlení. Poslední Industrial se sedmi podlažími nabídne velkoprostorové byty s důrazem na kvalitní vybavení.

.: Celkem developer plánuje postavit 270 bytů.

foto: Novinky/Sekyra Group Real Estate

Lidé si mohou zakoupit bytové jednotky od jedna plus kk po pět plus jedna. Podle ředitele developmentu Sekyra Group Leoše Anderle mají o byty zájem zejména Češi. Projekt nezapomněl ani na obchodní plochy, nemělo by jich být ale více než tři.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám