Hlavní obsah

Šest z deseti Čechů se při výběru stavební firmy rozhoduje podle rad přátel

Novinky, nes

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Při stavbě rodinného domu se nejčastěji řídíme radami přátel. Na osobní doporučení a možnost vidět již hotový, plně užívaný (nikoli tedy jen typový) dům dá při výběru stavební firmy šest z deseti Čechů. Daleko méně (ve 29 procentech případů) hledáme pomoc na internetu, ať již na odborných serverech nebo na diskuzních fórech. Vyplynulo to z průzkumu, který pro společnost Ekonomické stavby připravila agentura PerfectCrowd.

Foto: Ekonomické stavby

Ilustrační foto

Článek

Kdo by čekal, že se Češi budou při výběru stavební firmy řídit doporučeními ze známých kutilských pořadů v televizi, škaredě by se spletl. Na jejich rady by dalo pouhé procento dotázaných.

Foto: Ekonomické stavby

„Prvek doporučení přátel je jedním z nejsilnějších obchodních sdělení. Velmi si tohoto faktu u našich klientů ceníme a těší nás, že téměř každý čtvrtý námi postavený dům byl na doporučení spokojených klientů,“ hodnotí obchodní ředitel společnosti Ekonomické stavby Martin Protiva.

Mnohé mohou stavební firmy ještě ovlivnit svou prezentací na internetu. Na jejich stránky před definitivním rozhodnutím zabloudí 13 procent budoucích stavebníků.

„Na našich stránkách se snažíme přicházet se stále interaktivnějšími formáty prezentace. Tradiční vizualizace domů tak například doplňujeme o videa návštěvy konkrétních klientů, či galerii domů s možností volby různé barvy fasády či typu oken,“ doplňuje Protiva.

Anketa

Kde byste před stavbou rodinného domu hledali rady vy?
U přátel a známých
74,6 %
Na internetových serverech o bydlení a na tematických diskuzních fórech
18,6 %
Na stránkách stavebních firem
1,7 %
Ve specializovaných časopisech
1,1 %
V televizních pořadech
1,1 %
Netuším
2,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 177 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám