Hlavní obsah

Zelný trh v Brně čekají opravy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Oblíbený Zelný trh v Brně čekají rozsáhlé opravy. Po dobu rekonstrukce se stánky na čas přesunou na Moravské náměstí, informoval starosta městské části Libor Šťástka (ODS).

Foto: p.bacik, Mapy.cz

Kašna na Zelném trhu v Brně

Článek

Rekonstrukce náměstí za téměř 54 miliónů korun bude mít čtyři etapy. Práce na okrajových částech by měly začít letos na podzim s tím, že trhový prodej okolo kašny uprostřed náměstí zůstane zachován. "Proběhnou tam v omezené míře i tradiční Vánoční trhy. Na začátku roku 2014 by se mělo začít pracovat i ve středu náměstí a v létě bychom chtěli, aby bylo hotovo," popsal harmonogram Šťástka.

Trhy se pro první polovinu roku 2014 přesunou na Moravské náměstí. Po skončení oprav chce radnice Brna-středu zpřísnit pravidla pro trhovce. "Chceme omezit prodej takzvaných překupníků potravin a posílit tradiční farmáře a drobné prodejce," řekl Šťástka. Nová pravidla by měla platit od přelomu srpna a září 2014.

Zelný trh je významné náměstí v centru Brna, na jeho horním konci sídlí známé divadlo Husa na provázku, v dolní části je divadlo Reduta. Jeho opravu zaplatí z 80 procent dotace z EU. Zelný trh dostane novou dlažbu, opraví se vodní prvky a mobiliář. Po opravě bude na náměstí změněn systém parkování, auta by neměla zabírat tolik místa jako nyní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám