Hlavní obsah

Historický ovčín u zámku Raduň dostane novou podobu

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Někdejší ovčín v parku zámku Raduň na Opavsku čekají nejspíš v dohledné době velké změny. Jedinečný objekt, jehož cena je odhadována na 3,6 miliónu korun, je v současné době na prodej. Podle jedné ze studií by z bývalého ovčína mohly vzniknout luxusní byty.

Foto: Naxos

Historický ovčín v parku zámku Raduň

Článek

Historický ovčín v empírovém slohu pochází z roku 1841, projektoval jej známý stavitel Franz Biela z nedaleké Opavy. Jedinečná památka zaujme nejen díky své historické konstrukci, ale také fasádami, dobovou technologií i konstrukčními detaily.

„Pro její další využití je vypracováno několik studií – na mezonetové byty, na luxusní bydlení ale také na domov pro seniory,“ říká manažer realitní společnosti Naxos Miroslav Sinér.

Ovčín, který se nachází v areálu mezi zámeckými zahradami a rybníky, byl součástí hospodářského zázemí panského sídla. Zámek Raduň vznikl v šestnáctém století, kdy jej z původní gotické tvrze přestavili jeho tehdejší majitelé – Tvorkovští z Kravař. Svoji současnou podobu dostal ve století devatenáctém.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám