Hlavní obsah

Ruský rocker prodává v Ústí vilu se 46 pokoji za 20 miliónů korun

Právo, sw

Svou přepychovou vilu prodává v Ústí nad Labem ruská bluesová a rocková hvězda Nikolaj Aruťunov (54). Ten kvůli pracovnímu vytížení objekt nemá příležitost využívat, a tak se ho chce zbavit. Požaduje v přepočtu dvacet miliónů korun, napsala agentura RIA Novosti.

Foto: Castle1906.com

Ústecká vila N. Aruťunova, která je na prodej.

Článek

Obyvatelé ústecké městské části Neštěmice možná vůbec netuší, že mají už šest let za souseda ruského muzikanta a moderátora. Aruťunov hrál v několika různých skupinách, nejvíce se ale proslavil jako frontman bluesového uskupení Liga Bljuza.

Vilu, kterou si v roce 1906 nechal postavit významný belgický chemik a podnikatel Ernest Solvay, koupil Aruťunov v roce 2006 a celou ji zrekonstruoval.

Dům má 46 pokojů vybavených většinou starožitným nábytkem a nechybějí v něm herna, knihovna, kinosál, místnost s kulečníkem nebo pingpongovým stolem, napsala agentura s odkazem na ruskou realitní kancelář Century 21 Zapad.

Foto: Castle1906.com

Nikolaj Aruťunov

Kromě toho k domu patří vinný sklípek, zimní zahrada, bazén, garáž a parkoviště pro deset aut. Obyvatelé mohou v případě nebezpečí dům opustit podzemní únikovou chodbou.

Rezidence, která před rokem 1989 sloužila jako školka, se tyčí na svažitém hektarovém pozemku se vzrostlými stromy. „Umělec se musí se svým majetkem rozloučit kvůli nabitému koncertnímu programu a každotýdennímu rozhlasovému pořadu, který v moskevském rádiu uvádí,“ vysvětlila důvod prodeje realitka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám