Hlavní obsah

Rekonstrukce Kramářovy chaty má být dokončena v polovině tohoto roku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od léta minulého roku probíhá rozsáhlá rekonstrukce Kramářovy chaty na Suchém vrchu v Orlických horách. Obnova, která se maximálně drží původního vzhledu budovy, pomalu finišuje, chata má být slavnostně otevřena 5. července 2012.

Foto: www.suchak.cz

Kramářova chata na Suchém vrchu v Orlických horách

Článek

Turistická chata na Suchém vrchu, která byla postavena podle plánů architekta Jaroslava Stejskala, je známá od 20. let minulého století. Své honosné jméno má podle prvorepublikového předsedy vlády Karla Kramáře.

Ve třicátých letech byla stavba rozšířena o rozhlednu. Z věže je rozhled na Orlické hory, Kralický sněžník, Hrubý Jeseník nebo Žamberecko.

"Znovuobnovená Kramářova chata na Suchém vrchu má stejně jako původní objekt poskytovat ubytovací a gastronomické služby. Naším plánem je zaměřit se na kvalitu a příjemnou atmosféru,“ říká Stanislav Havel, zástupce investora a dodává, že již nyní přijímají rezervace.

„Chceme, aby se stal Suchý vrch opět vyhledávaným nejen výletním místem, kde se dobře vaří a je vybudované kvalitní zázemí pro sport, ale také místem pro významné oslavy jako jsou například kulaté narozeniny, svatby nebo setkání se spolužáky.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám