Hlavní obsah

Moskevská třída v Praze se představovala v novém

Právo, Lucie Fialová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S velkým zájmem si lidé v pondělí na Čechově náměstí v Praze 10 prohlíželi panely, které ukazovaly, jak by se v budoucnu mohla proměnit rušná Moskevská třída a blízké okolí. V první fázi Heroldovo a Vršovické náměstí, Kostel sv. Mikuláše, malý trh mezi Krymskou a Kodaňskou ulicí. Nad obrázky architektů spolu občané živě diskutovali. Výstava se konala i v úterý.

Foto: Lucie Fialová, Právo

Panely ukazovaly budoucí možné změny Moskevské ulice a okolí.

Článek

„Vypadá to dobře. Čím víc stromů, tím líp,“ řekla Právu paní Renata, která bydlí na náměstí Svatopluka Čecha a nejvíc ji trápí hluk z aut a tramvají. „Bylo by nádherné, kdyby se to tady zklidnilo,“ říká. Toho se dočká. Dopravní podnik (DP) totiž plánuje rekonstrukci kolejí, jež by umožnila i tišší provoz projíždějících souprav.

„Tramvajovou trať na Čechově náměstí mezi Minskou a Vršovickou ulicí je nezbytně nutné opravit v příštím roce. Zbylá část vyžaduje rekonstrukci v nejbližších letech,“ informovala mluvčí DP Ilona Vysoudilová.

Záměr zklidnit třídu vítá i občanské sdružení Start Vršovice, které se snaží přispět k rozkvětu této čtvrti metropole. Kateřina McCreary označila existující řešení za fázi 1. Nezbytné je podle ní detailnější rozpracování jednotlivých oblastí. Další nápady by mohly vzejít ze soutěže, řekla Právu.

Desátá část chce Moskevskou ulici přeměnit v klidnější místo. Obec využije plánovanou obnovu kolejí a potrubí pod zemí příští rok, a pustí se též do práce. Takže lidé si odbydou všechna omezení najednou. Revitalizace zahrnuje obnovu chodníků, přibydou lavičky, zeleň, pruh pro cyklisty. Šperkem třídy se stane tamní zámeček, který se dnes přestavuje na dům pro seniory. Konec rozsáhlé přeměny radnice plánuje na rok 2014.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám