Hlavní obsah

Budějovičtí se dočkali letní plovárny, do pěti let možná bude další

Právo, Pavel Orholz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Českobudějovičtí obyvatelé se teprve v úterý dočkali letní plovárny na Sokolském ostrově. Práce na kompletní rekonstrukci zkomplikoval a prodloužil stavařům vysoký masív betonu pod bazény, který byl větší, než bylo uvedeno v dokumentaci.

Foto: ČTK

Na Sokolském ostrově v Českých Budějovicích byla v úterý otevřena zrekonstruovaná letní plovárna.

Článek

„Doba rekonstrukce se protáhla z důvodu, který jsme nemohli ovlivnit. Proto jsem rád, že jsme konečně otevřeli a všichni si mohou užívat i řady nových atrakcí. Rekonstrukce vyšla na třiasedmdesát miliónů korun. Šestnáct miliónů hradilo město a zbytek jde z peněz Evropské unie,“ řekl na otevření bazénu náměstek českobudějovického primátora František Jelen (ODS).

První návštěvníci

Zrekonstruovaná plovárna na Sokolském ostrově přivítala první návštěvníky po 13. hodině a nejvíc si všichni užívali na nových čtyřech skluzavkách do velkého bazénu. Mezi další atrakce patří i takzvaná divoká voda, nebo vylepšené dětské brouzdaliště.

Foto: Pavel Orholz, Právo

Mezi největší atrakce plovárny patří čtyři skluzavky vedle sebe.

„Rozhodně je to tu lepší, než to bylo předtím, ale otevřeli to tu dost pozdě. Když byla v minulých dnech velká vedra, musela jsem chodit k Malému jezu,“ sdělila Právu jedna z prvních návštěvnic Kateřina Pohanková. Kapacita plovárny 1400 lidí na jednu hodinu, ale na téměř stotisícové město České Budějovice nepostačuje. Primátor Miroslav Tetter (KDU-ČSL) upozornil, že do pěti let by měla být postavena ještě jedna plovárna u sídliště Máj.

Kapacita nestačí

„Máme jasnou představu, jak by měla vypadat. Zatím však nevidíme na peníze, z nichž by se projekt financoval. Ale věřím, že se v budoucnosti najdou a hlavně, že to nebude dlouho trvat. Počítám, že už do pěti let by měla plovárna stát,“ uvedl primátor Tetter.

Záměr výstavby nové plovárny potvrdila i bývalá náměstkyně primátora a poslankyně Vlasta Bohdalová (ČSSD).

„Vím, že je stavebně vytipovaná lokalita mezi sídlištěm Máj a Vltava. Tato plovárna má sice patřičnou úroveň, ale její kapacita nemůže stačit. Proto si myslím, že právě v lokalitě u sídlišť, kde žije 36 tisíc lidí, by měla vzniknout ještě jedna,“ je přesvědčená Vlasta Bohdalová.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám