Hlavní obsah

Šternberk nabízí dva milióny korun za dům, aby jej mohl zbourat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ŠTERNBERK (OLOMOUCKO)

Šternberští zastupitelé souhlasili s tím, že město odkoupí zchátralý soukromý dům v Barvířské ulici, aby jej následně zbouralo. Odhadní cena je těsně pod dva miliony korun. Proti hlasoval v jednadvacetičlenném sboru pouze Libor Bejdák (sdružení SOS, NK).

Článek

Místostarosta Jiří Zemánek (ČSSD) objasnil, že město by nově vytvořený prostor potřebovalo, aby zajistilo příjezd k nové sportovní hale a vyřešilo parkování. "Celý prostor dostane novou dimenzi, zkvalitní a zkulturní se tím celé okolí," uvedl Zemánek. Radnice chce na využití nové plochy připravit studii.

Situaci ale komplikuje vlastník nemovitosti Simona Gáborová, která za svůj dům požaduje 2,4 miliónu korun, což zastupitelé odmítli. Definitivní znění kupní smlouvy bude zastupitelstvo znovu projednávat ve chvíli, kdy se město dohodne s vlastníkem.

Nově otevřenou víceúčelovou halu Ecce Homo vybudovalo ve Šternberku hejtmanství za 48 miliónů korun. Bude sloužit jako gymnaziální tělocvična, veřejné sportoviště i místo pro pořádání koncertů. Parkoviště v její blízkosti by měli využívat i návštěvníci hradu a kláštera.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám