Hlavní obsah

Investovat do půdy se zřejmě v budoucnu vyplatí

Právo, zr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tuzemské realitní společnosti reagují na zvyšující se poptávku po půdě jako investici. Ceny pozemků se odvíjejí od toho, na co je investor chce změnit. Pozemek, který investor vykoupí se záměrem změnit ho na komerční plochu, je možné prodat za daleko vyšší cenu, než kdyby byl určen pro rodinné domy.

Článek

„Podle našich zkušeností se u obcí nejlépe vyjednává územní změna na bydlení. Naopak nejhůře se dojednává změna na komerční užití, jako jsou supermarkety a hypermarkety. Většina lidí sice jezdí nakupovat do supermarketů, ale nikdo je nechce mít hned za domem,“ uvedl řekl Břetislav Cieslar, ředitel pro strategii a rozvoj společnosti AAAINDUSTRY. CZ.

Stále častěji se objevují investoři, kteří vykupují ornou půdu jako předmět dlouhodobé investice. Počet poptávajících meziročně stoupl až o 25 procent.

„V podstatě většinou jde o investiční společnosti. Nákup většího množství orné půdy pro ně představuje investici do budoucna. Ceny zemědělské půdy během let porostou – nárůst ceny v příštích pěti letech odhadujeme až o 30 procent,“ prohlásil Břetislav Cieslar.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám