Hlavní obsah

Ikea už postavila v Británii celou vesnici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

V Británii u Gatesheadu vzniklo celé městečko pod záštitou Ikea a stavební firmy Live Smart At Home. BoKlok je přelomový koncept, který zajišťuje vysoce funkční využití prostoru a zároveň umožňuje většímu počtu lidí přístup ke kvalitnímu a dostupnému bydlení. Noví majitelé nemovitostí v St. James Village se již příští měsíc začnou stěhovat do nově postavených domků.

Článek

Téměř všech 93 domků s dřevěnou konstrukcí si koupili lidé, kteří si dřív dům dovolit nemohli. Noví majitelé, kteří se budou již příští měsíc do IKEA vesničky nastěhovat, si ale naštěstí nebudou muset domy sestavovat sami. Asi by to v některých případech moc dobře nedopadlo, takže domky sestavila IKEA za ně.

Jak uvádí list Daily Mirror, cena 36 bytů a 57 domů se pohybuje v přepočtu mezi 3,1 miliónu Kč a 5,5 miliónu Kč. IKEA k práci na tomto projektu přizvala stavební firmu Live Smart At Home, která se zaměřuje na výstavbu levného bydlení, a společně postavili poblíž města Gateshead vesnici St. James.

Mluvčí společnosti IKEA říká, "Nebudeme prodávat investorům. Vesnice je určená lidem, kteří si zatím bydlení dovolit nemohli." IKEA doufá, že během následujícího jeden a půl roku začne po Británii budovat dalších dvanáct podobných vesniček. Zbývá jen dodat, že na britské poměry tyto byty a domky moc drahé nejsou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám