Hlavní obsah

V Hradci Králové mají nový veřejný prostor

Novinky, rai

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HRADEC KRÁLOVÉ

Představitelé Královéhradeckého kraje převzali v těchto dnech od společnosti Skanska stavbu Regiocentra Nový pivovar. Historické centrum Hradce Králové tak po náročné rekonstrukci získalo nový veřejný prostor s multifunkčními budovami. Komplex vznikl modernizací a dostavbou bývalého městského pivovaru v letech 2005 až 2007.

Článek

Investorem projektu je firma Immorent, která rekonstrukci financuje pro Krajský úřad. Ten bude nemovitost splácet a stane se jejím vlastníkem. Autorem architektonického návrhu je projektová a inženýrská společnost 3Q project. 

Do Nového pivovaru počátkem roku 2008 přesídlí všichni úředníci Královéhradeckého kraje, Katedra výtvarné kultury UHK, součástí areálu bude výstavní galerie, malý pivovar s restaurací, několik komerčních prostor a banka.

Nově vzniklé Pivovarské nádvoří se stane přirozeným místem pro setkávání lidí a pod jeho úrovní bude k dispozici několik stovek parkovacích míst, která v centru města doposud chyběla.

Reklama

Související články

Hradec Králové bude mít další nové byty

Na místě bývalé mlékárny v Hradci Králové bude vystavěno 149 nových bytů. Celková hodnota stavby, kde budou mimo jiné i obchodní plochy o rozloze kolem...

Výběr článků

Načítám