Hlavní obsah

Tipy, jak nejlépe prodat nemovitost

Novinky, rai

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Existuje velká skupina lidí, kteří kupují nové nebo větší byty či domy a zároveň prodávají svoji dosavadní nemovitost. Z příjmu za prodanou nemovitost a díky hypotéce nebo úvěru ze stavebního spoření dosáhnou na byt větších rozměrů nebo na byt na zajímavějším místě, ale častěji na stavbu vysněného rodinného domu.

Článek

Podle  Marka Makového z Mexx Reality je hodně důležité na potenciálního kupce udělat dobrý dojem. Zkontrolujte kohoutky a žárovky a prostor by měl působit co nejuklizeněji. Koupelny často ovlivňují zájemce nejvíce, proto se vyplatí je pořádně nablýskat. U vany a sprchy je vhodné opravit zničené nebo nevzhledné baterie.

Poměrně velkou službu vám také prokáže to, když  v místnosti bude méně nábytku. Příjemně působí, když je v místnosti světlo, takový byt pak vypadá o poznání lépe. V místnosti večer rozsviťte. Dobré je také rozsvítit  jak vnitřní, tak vnější světla. Světlo přidává barvu a teplo a zájemci se cítí být vítáni.

Nezáleží na tom, je-li Váš dům nebo byt skromný. Není potřeba se omlouvat za jeho "vady" nebo "nedostatky". Jestliže se Vás na to potencionální zájemce zeptá, můžete ho vždy odkázat na makléře.

Vyplatí se také zajistit při prohlídce dostatek soukromí. Zájemci si často připadají jako vetřelci, pokud vstoupí do prostor plných lidí. Nefunguje to vůbec pro přilákání pozornosti, ale spíše klienta nutí dům nebo byt prohlédnout a odejít. "Jednoznačné doporučení je, aby při prohlídce bylo přítomno co nejméně lidí," říká Marek Makový. 

Reklama

Související témata:

Související články

Manhattanské nemovitosti získávají na ceně

I když ve Spojených státech trvá krize na realitním trhu, ceny nemovitostí na newyorském Manhattanu jsou rekordní. Průměrná cena nemovistosti tam činí 1, 73...

Realitní makléři se mohou školit

Mexx Reality od června 2007 nabízí kurz pro budoucí realitní makléře. O tento typ vzdělávání je podle Milana Švihly, který má celý projekt na starost, velký...

Výběr článků

Načítám