Hlavní obsah

Vezměte to od podlahy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Útulný domov je nade vše. Toužíme se v něm cítit dobře, proto vnímáme materiály, barvy, styly, jež nám jsou příjemné. Základem všeho je podlahová krytina. Zabírá velkou plochu a ovlivňuje celkové vnímání interiéru. Skvělé by bylo, aby byla příjemná na dotek, lahodila oku, byla bezpečná a snadno se udržovala. Jsou takové! Stačí si jen pečlivě vybrat...

Foto: Quick-Step

Dřevěné podlahy opatřené povrchovou úpravou Wood for life jsou odolnější a snáze se čistí.

Článek

Dřevěná podlaha, odolný laminát i tradiční keramika mají v interiéru své čestné místo.

Dřevěné podlahy jsou jak archivní vína, nestárnou, ale zrají. A díky speciálním povrchovým úpravám, třeba proti vodě, jsou odolné a snadno se čistí.

Kvalitní laminátová podlaha bývá k nerozeznání od dřeva, je odolná proti poškrábání, skvrnám i vlhkosti na povrchu. Když je vybavena speciálním zaklikávacím systémem, třeba Uniclic, rychlá je i její pokládka.

A keramická dlažba je nedostižný materiál. Je ekologická, hygienická, vhodná pro podlahové topení, je komfortní a zároveň praktická i pro domácí mazlíčky.

Podlahy pro psí a kočičí mazlíčky

Tipy a trendy

Keramika je odolná

Dřevěná či laminátová podlaha prozradí hned, že zde bydlí pes či kočka. To takové dlaždice jsou v odolnosti proti opotřebení nedostižné a drápkům domácích mazlíčků snadno odolají.

Rozmanité vzory jsou zpět. Najdete je i na podlahách

Tipy a trendy

Vybírejte glazované či neglazované varianty, a to se stupněm otěruvzdornosti minimálně ve třídě PEI 3. Čím vyšší stupeň zvolíte, tím větší zátěž dlažba snese.

Foto: Rako

Série Quarzit se prodává v pěti přírodních matných barvách a třech typech povrchů. Pro majitele psů je praktický reliéfní povrch s protiskluzností R10.

Určitě je rovněž vhodné volit dlažbu s protiskluzným povrchem v rozsahu R9-R13. A nezapomeňte ani na vysokou chemickou odolnost, protože loužičky jsou agresivní a na povrchu např. vinylové podlahy mohou způsobit skvrny.

Foto: Rako

V rodinách s dětmi a domácími mazlíčky preferujte dlažbu s protiskluzným povrchem v hodnotě R10.

Teplo pro nožky

Vyhřátá podlaha je báječná, zvláště v zimě. Topné rohože lze nainstalovat pod laminátovou, keramickou, a dokonce i dřevěnou podlahu. Teplo vedou skvěle i oblíbené a praktické vinylové podlahy.

Foto: Quick-Step

S podlahovým vytápěním dokonale zapomenete na tlusté ponožky. Vhodné je pod vinylovou, laminátovou i dřevěnou podlahu.

Anketa

Máte podlahu poškrábanou od domácích mazlíčků?
Ano, na pár místech...
17 %
Ne, při jejím výběru jsme na ně mysleli.
28,1 %
Nemáme domácí mazlíčky.
54,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 306 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související články

Prkna a parkety nemusí být vždy ze dřeva

Chcete se doma těšit z pohledu na dřevěnou podlahu, ale hledáte něco levnějšího se snadnou údržbou? Řešením mohou být dlažba, vinyl, laminát nebo minerální...

Výběr článků

Načítám