Hlavní obsah

Vařte, žehlete a uklízejte s párou

Právo, Karolina Černá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pára zabíjí až 99 % bakterií, usnadní žehlení, při úklidu s ní ušetříme za chemické prostředky. Díky ní uvaříme a upečeme několik chodů najednou, a to často zcela bez tuku. Nevěříte?

Foto: Gorenje

V parní troubě připravíme totéž, co v klasické, jen zdravěji: ryby, šťavnaté maso s křupavou kůrčičkou, grilované maso i pečené či dušené, nadýchané a vláčné pečivo, svěží zeleninu.

Článek

Parní vysavač si v jednom tahu poradí s tvrdými podlahami stejně jako s koberci, stačí prostě naplnit nádržku na vodu a připevnit prací textilní potah. Jednotlivé operace je ale samozřejmě schopen provádět i zvlášť.

Chytré spotřebiče s námi komunikují

Tipy a trendy

Zdravě a chutně připraví jídlo parní trouba. Zvládne dušení, pečení, pražení, opékání, blanšírování, pošírování, grilování.

Kombinované parní trouby umožňují nejen vaření v páře, ale používají také suché teplo. Oba postupy jde kombinovat; ohřejí jídlo a také ho rozmrazí. Některé typy připraví více jídel najednou. Totéž platí i pro parní hrnce.

Foto: Tefal

Parní hrnec Vitacuisine Compact disponuje patentovanou funkcí Vitamin+, která zrychlí průběh vaření a uchovává i více vitaminů. Cirkulace vzduchu umožní připravit tříchodové menu najednou, nemusíme se obávat mísení vůní nebo chutí. Cena 3599 Kč.

Foto: Concept

Do nádobky (400 ml) parního čističe Perfect Clean nalijeme vodu, počkáme čtyři minuty, než ji čistič promění v páru s tlakem až tři bary. Příslušenství tvoří řada šikovných nástavců. Cena 1399 Kč.

S bohatým příslušenstvím většiny parních ručních čističů zbavíme nečistot různé druhy povrchů jako sklo, zrcadla, dřezy, baterie, čalounění, podlahy nebo pneumatiky aut. Účinné jsou při čištění záclon a závěsů, a to bez jejich sundávání z oken.

V kuchyni se hodí nylonový i drátěný kartáč, v koupelně zpříjemní stěrka se speciální textilií očistu sprchového koutu. Pára rozpouští mýdlo, vodní kámen, čištění zašlých spár je pro ni hračkou.

Uvítejte v kuchyni nové pomocníky - domácí pekárnu, rýžovar a strojek na těstoviny

Tipy a trendy

Každý záhyb na bytových textiliích a oděvech zahladí parní žehličky. Intenzivní síla páry zahubí až 99 % bakterií, odstraní zápach a osvěží prádlo, které se stane hygienicky čistým.

Foto: Rowenta

Parní vysavač Clean & Steam All Floors vysává a vytírá najednou. Nástavec Ultra Glider umožňuje parní vysávání koberců. Vytírání pomocí páry zvládneme bez použití chemie. Cena 7999 Kč.

Foto: Tefal

Ixeo Power (QT2020) je žehlička s integrovaným napařovačem oděvů a se žehlicí deskou Smart Board. Praktické 3v1 nabízí vertikální napařování, horizontální žehlení i 30° pozici pro odstranění drobných záhybů. Cena 9999 Kč.

Kvalitní žehličky použijeme i na jemnější látky, jako je samet, nebo na hrubší materiály typu len.

S technologií chytré ochrany Smart Protect lze prádlo z menší vzdálenosti napařit a ručně uhladit.

Anketa

Vaříte doma v páře?
Ano, pravidelně
8,3 %
Občas ano
20,9 %
Ne
70,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 623 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související články

Chytrá střešní okna se řídí počasím

Střešní okna se sama automaticky otevírají, zavírají i zastiňují. A to s ohledem na on-line předpověď i skutečný stav počasí. Vše je možné díky senzorům...

Lednici si kupujte vždy na míru

Dokud lednice funguje, bereme ji jako samozřejmost. Jakmile se však pokazí, je to téměř pohroma. Naštěstí ji lze rychle nahradit. Jak vybrat správně?

Při nákupu sedačky myslete prakticky

Je rozdíl, zda do sedačky usadíte návštěvu, nebo bude výhradně „válecí“ pro rodinu. To ovlivní její vlastnosti. Třeba, jak se z ní vstává, jak se čistí, zda...

Výběr článků

Načítám