Hlavní obsah

Tipy pro šikovné kutilky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každá domácnost se musí udržovat v dobré kondici. I tak se občas něco pokazí a je třeba cokoliv přitáhnout, povolit, přišroubovat, přitlouct, utáhnout. A takové drobnosti zvládnou i praktické ženy, nemluvě o kutilkách, které si bytový doplněk či složitější dekoraci umějí samy vyrobit.

Foto: Fieldmann

Tavná pistole na dekorace

Článek

Kromě nadšení a zručnosti je ale nutné mít i kvalitní vybavení, nářadí. Často není rychle při ruce a hledání křížového vrtáku, imbusového klíče, metru či šroubováku po zásuvkách není příjemné. Vyplatí se mít ucelené vybavení, nejlépe v pouzdře či menším kufříku.

Na trhu jsou i sady pro ženy, přizpůsobené svojí ergonomií, hmotností a vzhledem právě jim.

Tavná pistole na dekorace

Rychle a snadno spojí nejrůznější materiály, jako jsou keramika, plast, korek či dřevo. Je nepostradatelná při výrobě květinových aranžmá, svícnů, věnců na dveře i na stůl, při jakékoliv interiérové dekoraci.

Zahřívá se 3 až 5 minut, využívá lepicí tyčinky o průměru 11 mm. Mohou být transparentní i barevné, v balení po 20 kusech. Pistole má i praktický odkládací stojánek. Cena 290 Kč.

Zahrada jako od kadeřníka

Aku nůžky na trávu a keře Gardena, napětí akumulátoru je 3,6 V, výměna nožů bez nástrojů je možná. Šířka nože 8 cm, délka 12 cm.

Vhodné na řezání na zahradě, příjemná ergonomie, snadné a lehké uchopení pro ženy. Cena 1990 Kč.

Foto: Hornbach

Zahrada jako od kadeřníka

 Na menší kutilské projekty

Tato univerzální sada obsahuje kombinované kleště, kleště s dlouhými čelistmi, nástrčné hlavice, ráčnu, nastavitelný klíč, imbusové klíče, šroubováky, násadu na bity, bity, kladivo, vodováhu, měřicí pásmo, nůž. Nástroje jsou z kvalitní oceli.

Jak mít v dílně o všem přehled

Jak na to

Všechny součásti sady jsou přehledně uloženy v praktickém kufříku z tvrzeného plastu, který usnadní transport. Cena 1490 Kč.

Foto: Fieldmann

Na menší kutilské projekty postačí menší sada nářadí.

Designová lahůdka

Sada v růžovém pouzdře zahrnuje 71 dílů nářadí, které je váhově a ergonomicky uzpůsobeno ženským rukám. Sada zahrnuje kladivo, nůžky, svinovací metr (3 m), ulamovací nůž, vodováhu, kombinované a ploché kleště, šestihranné klíče, nastavitelné klíče, šroubováky apod.

Proč moderní zahrádkáři používají aku techniku

Tipy a trendy

Odolné nylonové pouzdro chrání nářadí před poškozením a zároveň umožní snadné přenášení či převážení po domě, na zahradě, do kanceláře, na chatu. Díky subtilním rozměrům ho snadno uložíte v batůžku či větší kabelce. Cena 990 Kč.

Foto: Fieldmann

Designová lahůdka

Ochrání ruce při práci

Zahradní rukavice o velikostech L, M, S, XS jsou určené pro ženy, prodávají se v základní a tradiční zelené barvě. Měkké, příjemné, se zvýšeným prodloužením a zpevněním s gumou.

V dlaňové části uzpůsobené tak, aby nářadí neklouzalo v ruce, dobře se drželo. Cena 189 Kč.

Foto: Hornbach

Rukavice ochrání ruce při práci.

Anketa

Pořídili byste si růžové nářadí?
Já už ho dokonce mám!
12,7 %
O takovém sním!
7 %
Kdyby bylo kvalitní, proč ne?
53,3 %
Ne, přišlo by mi to divné.
27 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 703 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám