Hlavní obsah

Jak si doma připravit čerstvé ovocné šťávy

Právo, Gisela Růžičková

S prvními slunečními paprsky přichází ke slovu i jarní únava. Naše tělo vyžaduje nejen více pohybu na čerstvém vzduchu, ale také spoustu vitaminů a minerálů z přírodních zdrojů. Je nejvyšší čas pořídit si správné pomocníky!

Foto: Concept (2x)

Předností lisu na ovoce a zeleninu LO7065 Home Made Juice (6999 Kč) je využití moderního dvoufázového procesu odšťavňování – v první fázi jsou suroviny rozdrceny a ve druhé lisovány. Lis pracuje rychlostí 60 otáček za minutu.

Článek

Nejlepší obranou je útok v podobě vitaminů z ovoce a zeleniny. Bez čerstvě vymačkaných šťáv z citrusových plodů si neumíme představit snídani.

Foto: Datart

Profesionální smoothie mixér Nutribullet Extraktor 900 (4299 Kč) zvládne až 25 000 otáček za minutu, a hravě si tak poradí s každou potravinou. Mixuje, seká, drtí a mele ovoce i zeleninu, abyste svému tělu mohli dodat vitaminovou bombu.

Foto: Datart

Severin SM je stolní mixér (1199 Kč) s velkou skleněnou nádobou, ale má ve výbavě i plastovou nádobu s víčkem na cesty. Aby bylo smoothie ještě více osvěžující, nasekejte si do něj trochu ledu. To totiž mixér díky extra výkonu bez problému zvládne.

Další možností je smoothie, které nejenže skvěle chutná, ale vyzbrojí naše tělo proti únavě. Je to míchaný, osvěžující nápoj vyrobený z čerstvého ovoce nebo zeleniny, pokud možno bez přidaného cukru. Dá se konzumovat jako svačina či rychlá snídaně.

Foto: Concept

Lis na citrusy CE3520 (1499 Kč) pracuje na jednoduchém pákovém principu, takže stačí polovinu citrusu položit na odšťavňovací kužel, stlačit páku a rázem máme plnou sklenici čerstvé šťávy nabité vitaminy.

Foto: Datart

Šnekový odšťavňovač Sencor SSJ 4042RD (2499 Kč) odšťavňuje při nízkých otáčkách (60 za minutu) a zachovává v ovoci a zelenině všechny enzymy, vitaminy a další prospěšné látky. Průhledné nádoby mají kapacitu 0,8 l.

Čerstvé šťávy a koktejly z ovoce a zeleniny jsou vynikající nejen svou lahodnou chutí, ale také vysokým obsahem vitaminů, minerálů, enzymů a vlákniny.

Pití čerstvě vylisovaných šťáv rovněž čistí a detoxikuje organismus, podporuje trávení a dodává tělu energii a vitalitu. Nespornou výhodou šťáv je rychlá a snadná příprava.

Foto: Datart

Cenově dostupný smoothie mixér Gallet MS 590 (599 Kč) připraví zdravý a chutný nápoj během několika vteřin. Láhev o objemu 500 ml si lze vzít s sebou do práce, školy nebo tělocvičny.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám