Hlavní obsah

Několik kroků k dokonalé koupelně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Máte pocit, že v koupelně pořád do něčeho narážíte a nic se vám do ní nevejde? Nebo zařizujete nový byt a prostor koupelny se vám zdá malý? Nezoufejte, problém není neřešitelný, jak se na první pohled může zdát. Základní podmínkou je, aby byl prostor využit efektivně, přitom účelně a moderně. To vše je dnes bez problémů možné.

Článek

Dobře navržený prostor koupelny by měl být nejen krásný na pohled, ale současně příjemný pro užívání. Velikost koupelnového prostoru je potom otázkou individuálních požadavků a zvyklostí každého uživatele. Stále častějším trendem je to, že malé byty se zbavují komfortu samostatné toalety. Při rekonstrukci se příčka mezi toaletou a koupelnou odstraní, čímž se výrazně zvětší využitelný prostor.

Pro zajištění soukromí se objeví například posuvné dveře mezi koupelnou a prostorem toalety. Pračky se stále častěji objevují v jiné části bytu než v koupelně. Zaručeným tipem pro optické zvětšení malé koupelny a ještě větší provzdušnění velké koupelny jsou zrcadla větších rozměrů.

Barevné řešení

S barevností koupelen se v posledních letech všeobecně experimentuje. Zdaleka není jediným zaručeným řešením „teplá béžová“ v kombinaci s bílou, nebo jemné barevné vzory na bílých obkladech. Na odlehčení a vytvoření dojmu moderní koupelny jsou vhodné jemné pastelové barvy v jednoduchých a přímých liniích.

Najít optimální řešení

„Každá koupelna je velká výzva,“ říká Věra Raymanová, vedoucí koupelnového studia Kreiner Exklusive v Kladně. Není snadné shánět řemeslníky, realizovat návštěvy u různých prodejců a vybírat z nepřeberného množství výrobků.

„Zákazníci jsou překvapeni zejména širokou nabídkou výrobků pro atypické nebo malé koupelny, samozřejmě nemohou znát novinky a možnosti, které firmy chrlí každý rok. Od toho jsme tu my, abychom jim pomohli najít optimální řešení.“

V dobrém koupelnovém studiu vám nejen zdarma poradí s výběrem materiálu a zařízení, ale většinou také zdarma vytvoří 3D grafický návrh a cenovou kalkulaci. Navíc se můžete nechat přímo na místě inspirovat v desítkách výstavních kójí.

PRVNÍ KROK - NEŽ ZAČNETE

Na začátku je dobré udělat si představu, co všechno chcete ve vaší nové koupelně mít. Pokud jste mladí nebo ve středním věku, bude spíše záležet pouze na tom, zda preferujete sprchování nebo koupání. Pro starší lidi je ale určitě pohodlnější pořídit si sprchový kout, ze kterého se jim bude lépe vystupovat než z vany. Maminky s malými dětmi i děti samy zase ocení cákání ve vaně!

DRUHÝ KROK - INSPIRACE

V dnešní době je na trhu spousta možností, kde načerpat inspiraci – katalogy, výstavy, vzorkovny, koupelnová studia, kde vám rádi poradí!

TŘETÍ KROK - ZA KOLIK?

I když možností je nespočet, pohybují se v různých cenových relacích. Proto než začnete, je dobré vědět, kolik budete chtít do rekonstrukce koupelny investovat.

Nezapomínejte, že většina z nás buduje nebo rekonstruuje koupelnu maximálně dvakrát, třikrát za život. Proto by měla být kvalitní a nadčasová. V současné době je třeba počítat s celkovými výdaji začínajícími na cca 100 000 korunách. Investovaná částka se může lišit podle výběru obkladů a vybavení koupelny a toalety.

ČTVRTÝ KROK – ZA JAK DLOUHO?

Nemusíte se bát měsíců stavebních úprav a nepořádku. Bůh stvořil Zemi za 6+1 den, vám bude od bourání po zařizování stačit 8 dní. Devátý a každý další den se můžete svou novou koupelnou kochat a hlavně si ji dosyta užívat.

KDY ZAČÍT?

S rekonstrukcí dlouho neotálejte, podzim je ideální doba, zvláště pokud vás čeká i výměna a přestavba topení, vody a kanalizace.

Osm dní pro rekonstrukci koupelny

1. den - BOURÁNÍ

2. den - HRUBÁ STAVBA

3. den - HRUBÁ STAVBA

4. den - VODA + ODPADY

5. den - ELEKTRIKA

6. den - OBKLADY

7. den - OBKLADY

8. den – ZAŘIZOVÁNÍ

Foto a vizualizace: archiv firmy Gustavsberg

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám