Hlavní obsah

Vila na Riviéře, která patřila Seanovi Connerymu, je na prodej

Novinky, Jana Nesvadbová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vila ve svahu nad modrými vodami Středozemního moře s výhledem na francouzské letovisko Nice je krásná sama o sobě. Mnoho lidí, a zejména žen, však neméně zaujme, že jejím majitelem býval dlouhá léta i skotský herec a nejznámější představitel filmového Jamese Bonda, sir Sean Connery. Jméno jejího současného majitele známé není, ovšem hvězdný třpyt jako by zde stále přetrvával. Kdo by se v něm chtěl hřát, musí si připravit v přepočtu 800 milionů korun.

Foto: Profimedia.cz

Ačkoli současný majitel vily není známý, jisté je, že jejím bývalým majitelem byl skotský herec sir Sean Connery.

Článek

Letní sídlo je možné objevit v městečku Cap de Nice. Z jeho oken je ničím nerušený výhled nejenom na Středozemní moře, ale také nemalou část Azurového pobřeží. Jak uvádí web Daily Mail, dům nese název Villa Le Roc Fleuri, málokdo z místních mu tak ale řekne.

Pro většinu je to pořád prostě „dům Seana Conneryho”. A dlužno dodat, také jeho druhé ženy, Micheline Roquebruneové, s níž se téměř devadesátiletý herec oženil v roce 1975 a která z této části Francie pochází.

Vila stojí na svažitém pozemku plném zeleně o výměře 5000 čtverečních metrů. Jsou zde romantické kamenné chodníky, zídky i kruhový bazén se slanou vodou.

Obzvláště nádherný pohled nabízí romantický kamenný oblouk, do nějž je vsazena kovaná branka, odtud se po několika schodech sestupuje ke zmiňovanému bazénu. Oblouk tak lemuje výhled na bazén, temně modré moře a přístav v Nice.

Foto: Profimedia.cz

Nejromantičtější výhled lemuje kamenný oblouk.

Dům má dohromady šest podlaží, přičemž spodní tři vypadají naprosto jinak než horní tři. S jistou nadsázkou lze říci, že dům vypadá, jako by na růžovou kostku punčového řezu kdosi posadil bílý cukrkandlový dort.

Svým stylem i zařízením se dům hlásí k tzv. Belle Époque a budoucímu majiteli nabídne na 1000 čtverečních metrů obytné plochy.

Po smrti matky se Jodie Fosterová rozhodla prodat jejich společný dům

Jak bydlí VIP

Ústředním prvkem vstupní haly domu je velké schodiště, vedle nějž je výtah. V domě je celkem osm ložnic a veškeré další zařízení včetně prostorné tělocvičny a vnitřního bazénu, který je řešený jako nekonečný. Na stejném podlaží je pak i jídelna a hlavní kuchyň.

Vilu, k níž patří také dvojice samostatných domů pro hosty, nabízí k prodeji realitní kancelář Knight Frank Cap Ferrat estate agency za cenu 30 milionů eur, tedy zhruba 800 milionů korun. Jméno jejího současného majitele neuvádí.

Ač dům někdejší agent 007 už nevlastní, o slavné osobnosti v okolí nebude mít nový majitel nouzi. V nedalekém sousedství vlastní svá letoviska například zpěváci sir Elton John a Tina Turnerová, cituje místního turistického průvodce web Mansion Global.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám