Hlavní obsah

Samé dřevo, samé dřevo! Tom Cruise prodává ranč s atmosférou horské chaty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Naprosté soukromí uprostřed lesů a zázemí jako na špičkově zařízené horské chatě. Tak je možné ve stručnosti popsat ranč nedaleko lyžařského a golfového letoviska Telluride v americkém Coloradu, který se po několikaleté pauze znovu rozhodl pokusit prodat filmový herec Tom Cruise. Hvězda filmů Top Gun, Mission: Impossible nebo Poslední samuraj za něj žádá v přepočtu 867 milionů korun.

Foto: ČTK/DPA/Dennis Van Tine/Geisler-Fotopres, Profimedia.cz

Tom Cruise prodává svůj ranč.

Článek

Soukromí je na jednom z prvních míst při výčtu předností ranče, který si Cruise nechal postavit v roce 1994. Skrz na skrz dřevěné sídlo stojí na 130hektarovém pozemku, k němuž vede přes kilometr dlouhá cesta, na jejímž začátku je hlídaná vstupní brána.

Hlavní budovu ranče, jež má úctyhodných 930 čtverečních metrů, doplňuje dům pro hosty s plochou 140 čtverečních metrů. V něm jsou tři samostatné pokoje a další vybavení.

Dohromady má pak ranč sedm ložnic, které doplňuje devět koupelen. K jeho vybavení patří herna, jíž kraluje kulečníkový stůl, je zde ovšem i stolní fotbal a piano. Nechybí posilovna, venkovní terasa a garáž s prostorem pro tři vozy.

Interiér ranče je prakticky celý z masivního dřeva. Dřevěné jsou zde prakticky veškeré plochy – od podlah, přes stěny až po stropy, jež jsou neseny dřevěnými trámy.

K několika výjimkám, kde dřevo střídá kámen, patří obklady okolí dvou krbů, které interiér nejenom pomáhají vyhřívat, ale především zútulňují, a ještě více podtrhují horský charakter domu.

Foto: Profimedia.cz

Interiéru ranče kraluje dřevo.

Interiér domu je zařízen v jednotném stylu, světlou barvu všudypřítomného dřeva (dřevěný je zde samozřejmě i nábytek) doplňují čalouněné sedací soupravy ve světlé šedé až béžové barvě, dřevěné podlahy pokrývají kusové koberce s indiánskými vzory.

Striktně ve dřevě je zařízena i velmi prostorná kuchyň, kde jsou dřevěné jak veškeré skříňky, tak pracovní plochy, a dokonce i dveře lednice. Chromovaný povrch se tak prosadil pouze na osmimístném plynovém sporáku s digestoří a dvojici dřezů.

Kamenný ranč vás chytí za srdce. K dokonalosti mu chybí jen nový majitel

Jak bydlí VIP

Jak připomíná web časopisu People, herec se snažil neúspěšně prodat tento ranč už v roce 2014, tehdy za něj žádal 59 milionů dolarů (cca 1,3 miliardy korun), nyní částku snížil na 39,5 milionu dolarů (tj. 867 milionů korun).

Navzdory úzkostlivé starosti o soukromí na ranči nejsou jeho prostředí ani interiér veřejnosti neznámé. V roce 2008 v něm totiž poskytl rozhovor moderátorce Oprah Winfreyové a v roce 2006 právě zde nechal nafotit také první zveřejněné snímky své dcery Suri, kterou má s herečkou Katie Holmesovou.

Anketa

Chtěli byste bydlet trvale na ranči?
Ano, moc!
66,4 %
Asi by se mi to líbilo...
10,2 %
Nevím, záleželo by na spoustě dalších věcí.
10,2 %
Ani moc ne.
7,6 %
Jenom to ne!
5,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 6145 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám