Hlavní obsah

Útočiště na samotě, kde hledal soukromí Frank Sinatra, je k mání za 91 milionů korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soukromé sídlo Franka Sinatry nazvané Villa Maggio stojí na okraji města Palm Desert v americké Kalifornii. Už na první pohled je zřejmé, že jeho smyslem bylo vytvořit slavnému zpěvákovi domov, snad skoro úkryt, kde by chtěl být sám. Strávil zde 12 let svého života, dům je nyní na prodej v přepočtu za 91 milionů korun.

Foto: Profimedia.cz

Dům, ve kterém dvanáct let bydlel Frank Sinatra, je na prodej.

Článek

Dům, který si do dnešních dnů uchoval svou původní rustikální atmosféru a útulnost, postavil pro krále swingu, jak se Franku Sinatrovi přezdívalo, v roce 1967 architekt Ross Patton. Sídlo zpěvák pojmenoval Villa Maggio podle své postavy, kterou si zahrál ve filmu z roku 1953, Odtud až na věčnost.

Nemovitost je umístěna na čtyřhektarovém pozemku, kde stojí hlavní dům, ve stejném stylu postavený dům pro hosty a nechybí zde ani bazén, tenisový kurt a přistávací plocha pro helikoptéru.

Hlavní stavení se sedlovou střechou pokrytou šindeli je vybudováno ze dřeva a kamene. Tyto dva materiály se doplňují jak všude na pozemku, tak v interiéru.

Zatímco v exteriéru hraje hlavní roli různobarevný kámen vytvářející pestrou mozaiku, v interiéru má s velkou převahou prim naopak dřevo, jímž je obložena drtivá většina zdí. Zpestřením je tu proto hlavně sedmero kamenných krbů.

Foto: Profimedia.cz

Na první pohled připomíná zpěvákovo izolované útočiště horskou chatu, jen ty kaktusy prozrazují, že nestojí někde v Alpách.

Samotný hlavní dům má užitnou plochu 360 čtverečních metrů. Je zde možné objevit pět soukromých pokojů a šest koupelen či toalet. K utišení hladu obyvatel domu slouží hned dvě kuchyně. Kromě obývacího pokoje je k nejrůznějším druhům odpočinku a zábavy vyhrazena ještě klubovna.

Domek pro hosty je pak zařízen v obdobně velkorysém stylu, kromě ložnic má svou vlastní kuchyň, koupelnu, krb a terasu.

Vila na Riviéře, která patřila Seanovi Connerymu, je na prodej

Jak bydlí VIP

Villa Maggio rozhodně nepatří k nemovitostem, které by byly se jménem Franka Sinatry neodmyslitelně spjaty – je to právě pro její izolovanost, nic jí to ovšem neubírá na kouzlu a příjemné rustikální atmosféře doprovázené nádherným výhledem do okolní hornaté krajiny.

Jak připomíná web Architectural Digest, usměvavý modrooký držitel Oscara a Grammy zde bydlel 12 let a na návštěvu se sem k němu dostali pouze jeho nejbližší přátelé z proslulé skupiny umělců nazývané Rat Pack.

Nemovitost je momentálně na prodej za 4,25 milionu dolarů, což je zhruba 91 milionů korun, dodává web Top Ten Real Estate Deals.

Anketa

Líbilo by se vám bydlení na samotě?
Pryč od lidí, to je můj sen!!!
72,7 %
Docela ano, ale jen na čas.
17,1 %
Asi ano, ale v jiném prostředí než v horách.
2,1 %
Ani ne.
3,6 %
Ne, je to krajně nepraktické.
4,5 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1874 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám