Hlavní obsah

Jak Johnny Depp kupoval a prodával pořád ten samý ranč

Novinky, Jana Nesvadbová

Tři dlouhé roky zůstával na trhu ranč v americkém Kentucky, jehož majitelem je hollywoodský herec Johnny Depp. Hvězda veleúspěšné filmové série o pirátech z Karibiku z původně požadovaných 3,4 milionu dolarů (cca 87,5 milionu korun) musela nakonec slevit na 1,35 milionu dolarů, tedy necelých 34 milionů korun. Depp s vlastnictvím této nemovitosti absolvoval nebývalé kotrmelce. Je proto otázkou, zda se jí tentokrát zbavil už definitivně.

Foto: Profimedia.cz

Johnny Depp prodává ranč v Kentucky.

Článek

Tak, jako se některé páry berou a rozvádějí, aby se po čase opět vzaly a obvykle opět rozvedly, kupuje a znovu prodává svůj ranč v Kentucky herec Johnny Depp, jenž pochází z Owensboro ve stejném státě.

Herec, jak uvádí britský web Daily Mail, ranč poprvé koupil už v roce 1995. Tehdy za něj utratil 950 000 dolarů, což je při dnešním kurzu zhruba 24,4 milionu korun. V roce 2001 však ranč prodal. Za rovný milion dolarů, tedy asi 26 milionů korun.

Po čtyřech letech jej ale znovu koupil. Za dvojnásobnou cenu. Tedy za dva miliony dolarů (52 milionů korun). Před třemi lety se ale rozhodl nemovitost opět prodat. A žádal za ni 3,4 milionu dolarů (87,45 milionu korun). Nikdo ale neprojevil o koupi zájem, a tak filmový Jack Sparrow musel s cenou dolů.

Michelle Pfeifferová prodala zelení opředenou rezidenci. Připsala si půl miliardy

Jak bydlí VIP

Ranč nakonec našel nového majitele, ovšem ten za něj byl ochoten utratit pouze 1,35 milionu dolarů, tedy necelých 34 milionů korun. Zřejmě to nebyl úplně zdařilý obchod, neboť jak uvádí deník Lexington Herald-Leader, jeho údajná cena činí ve skutečnosti 2,33 milionu dolarů, tedy 60,2 milionu korun.

Foto: Profimedia.cz

Důležitou součástí ranče je stáj se stáními pro 15 koní.

Foto: Profimedia.cz

K ranči patří přes 16 hektarů pozemků.

Důvodem těchto turbulencí byla dle britského webu prostá skutečnost, že herec v roce 2005 kupoval ranč podruhé pro svou matku Sue Palmerovou, která na něm žila až do své smrti v roce 2016.

To, že si ranč zamiloval nejprve herec, a poté i jeho matka, není nijak překvapivé. Nádherný dům se sedmi ložnicemi a plochou podlah 557 metrů čtverečních stojí na 16,6hektarovém pozemku. Doprovází jej domek pro hosty, garáž pro čtyři vozy, dvě stodoly a stáj pro koně, kteří mají možnost se prohánět v rozlehlých výbězích.

Bazén, bazén a ještě jednou bazén. Prohlédněte si azurový klenot domu slavného komika

Jak bydlí VIP

O rozlehlý ranč se stará správce, který má k dispozici své prostory.

Interiér hlavní budovy, která je přízemní, je zařízen moderně, ovšem s citelným vlivem tradičního stylu. Zatímco v některých místnostech jsou dřevěné podlahy, jinde zem pokrývá koberec ode zdi ke zdi.

Zajímavostí a jistým překvapením může být velikost jednotlivých ložnic, které jsou překvapivě malé. Odpovídají ovšem již zmiňovanému místnímu tradičnímu stylu života, kdy rodina tráví celý den venku, na ranči a do ložnic chodí pouze spát.

Anketa

Stalo se vám také, že jste opakovaně kupovali a prodávali tu samou nemovitost?
Ano
7,1 %
Ne
92,9 %
Celkem hlasovalo 2519 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám