Hlavní obsah

Dům fotbalisty působí ve sluncem zalité krajině překvapivě, nikoli však nepatřičně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dům s jedním křídlem ve tvaru písmene A svým charakterem i zasazením do okolní krajiny připomíná horskou chatu. Jen ta roubená konstrukce schází. Nestojí ovšem v Alpách, ale ve slunné Kalifornii, v americkém Malibu. Jeho majitelem byl donedávna bývalý fotbalista americko-německého původu Jermaine Jones. Prodal jej za 67,6 milionu korun.

Foto: Profimedia.cz

Bývalý fotbalista, jenž se uplatňuje v současnosti hlavně jako komentátor zápasů, Jermaine Jones, prodal tento zajímavý dům.

Článek

Dům nezvyklého tvaru lze objevit v oblasti Corral Canyon, tedy v údolí pohoří Santa Monica Mountains na západním pobřeží USA, severně od Los Angeles. Postaven byl už v roce 1980 a jeho základní tvar byl právě áčkový.

Sedlová střecha dosahovala až k zemi, obytný prostor byl prosvětlován pouze velkorysým prosklením štítových stran. V pozdějších letech byl pak rozšířen o křídlo, které už má tradičnější tvar, se sedlovou střechou s mírným sklonem. Zároveň dům prošel celkovou modernizací a úpravou dispozice.

V současnosti má tak užitnou plochu 241,5 m², na níž se pohodlně vešly tři ložnice doplněné trojicí koupelen.

Dům má v původní části loft, na němž je volný prostor využitelný ať již jako pracovna, nebo například domácí cvičebna, třeba jógy. Právě zde je také hlavní ložnice domu, doplněná nejen koupelnou, ale i vlastním balkonem.

Oscarový režisér Guillermo del Toro koupil dům, který připomíná pevnost

Jak bydlí VIP

V přízemí původní části je pod loftem uložena kuchyň, za ní pokračuje jídelní zóna a obývací prostor.

Foto: Profimedia.cz

Díky velkorysému prosklení je v domě spousta světla.

Příjemným doplňkem domu je stíněná terasa, kde je široká zavěšená postel. Na jiném místě terasy, přímo před obývacím pokojem, z nějž lze ven vycházet velkým proskleným francouzským oknem, je bazén řešený jako nekonečný s výhledem na okolní hornatou krajinu.

Ozzy Osbourne nabídl k prodeji svůj dům v Los Angeles za 438 milionů korun

Jak bydlí VIP

Od něj se po několika schodech sestupuje hlouběji do zahrady (celý pozemek má výměru 1,6 ha), kde je pod povrch terénu zapuštěno ohniště.

K domu rovněž patří kůlna, samostatný, prefabrikovaný domek pro hosty a ohrazený prostor s vyvýšenými záhonky pro pěstování zeleniny. Kousek od něj je umístěn kurník.

Baskytarista R.E.M. prodává dům, jehož koupelna je jako z obrazu Vincenta van Gogha

Jak bydlí VIP

Bývalý fotbalový záložník, jenž hlavní část kariéry prožil v Německu, v minulých dnech dům prodal. Jak upozorňuje web Dirt, sportovec jej koupil před dvěma lety za 1,9 milionu dolarů (45,62 milionu korun), nyní jej prodal s nepřehlédnutelným ziskem, za 2,8 milionu dolarů (67,58 milionu korun).

Anketa

Líbilo by se vám mít na terase visutou postel?
Ano, to by byla nádhera!
72 %
Možná ano...
7,5 %
Spíše ne.
5,1 %
Ne, o to nestojím.
15,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 2946 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám