Hlavní obsah

Řekněte to květinou i vázou

Právo, Karolína Černá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ženy potěší nejen květiny, ale i pěkná váza. Občas se totiž ukáže, že pro darovanou kytici chybí vhodná nádoba.

Foto: Tchibo

Váza, dekorace a svícen v jednom je z ručně foukaného skla s odnímatelnou vložkou na svíčku. Výška vázy 18 cm. Cena 449 Kč.

Článek

Plastové, skleněné čiré či barevné, kovové nebo keramické vázy - materiálů, z nichž se vyrábějí, je spousta. Zkusme být originální!

Foto: Butlers

Malá váza Sphere svým tvarem navazuje na kubistické trendy v dekoračních doplňcích domácnosti. Cena 119 Kč.

Foto: Designville

Z legendární kolekce designéra Alvara Aalta z roku 1936 pochází váza v odstínu tmavě zelené barvy Emerald. Vázy Aalto s organickým tvarem se ručně foukají již desetiletí a dokládají nadčasovost špičkového skandinávského designu. Cena 2750 Kč.

Nabídneme dámě sáček, jehož materiálové složení výrobce tají, a který si může vytvarovat do podoby vázy podle svých představ.

Foto: Bonami

Váza Le Sack není typická - sáček naplníme vodou o teplotě 40 °C a vytvarujeme do požadované podoby. Po chvilce vodu vylijeme a naplníme studenou, která tvar zafixuje. Rozměr 29 x 12 cm od 239 Kč.

Foto: Bonami

Vázy mohou být na zdi v podobě 3D samolepek od značky Nisha. Samolepka vytváří dojem reálného předmětu, nejlépe vynikne na barevném podkladu.

Spolehnout se můžeme na klasické tvary z léty osvědčených kolekcí, navržených známými designéry.

Nebojíme-li se zariskovat, vsadíme na díla mladých návrhářů, která se nám zalíbí, a kdo ví, časem třeba také finančně zhodnotí.

Foto: Debut Gallery

Ilustrátor Michal Bačák a návrhářka Klára Šumová vytvořili kolekci váz s názvem Naše květena. Porcelánové vázy Pivoňka (8750 Kč) a Luční kvítí (5450 Kč) vznikly pro značku Křehký.

Foto: Debut Gallery

Ilustrátor Michal Bačák a návrhářka Klára Šumová vytvořili kolekci váz s názvem Naše květena. Porcelánové vázy Pivoňka (8750 Kč) a Luční kvítí (5450 Kč) vznikly pro značku Křehký.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám