Hlavní obsah

Po prvotním neúspěchu má majitelka bytu svou vysněnou koupelnu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žena bydlící v panelovém bytě chtěla vyřešit rekonstrukci koupelny. Po předchozí nevydařené komunikaci s koupelnovým studiem, s kterým řešila návrh úprav, oslovila přímo architekty. Ti koupelnu dispozičně řešili podle původního rozmístění.

Foto: Jan Počepický, Petr Párys a časopis PANEL PLUS (8x)

Majitelka má koupelnu podle svých představ.

Článek

Zařizovací předměty byly vybírány s ohledem na omezený rozpočet klientky, ale zároveň s důrazem na splnění celkem jasných představ týkajících se barevnosti obkladů, dlažby a koupelnového nábytku.

Foto: Jan Počepický a časopis PANEL PLUS

Plnovýsuv s tlumením

V koupelně je hlavním bodem závěsná umyvadlová skříňka v zásuvkovém provedení s keramickým umyvadlem. Korpus skříňky je v bílém matném provedení, čela zásuvek v barvě grafit vysoký lesk. Zásuvky mají kovové boky a plnovýsuv s tlumením.

Foto: Jan Počepický a časopis PANEL PLUS

Jedinečný design

Umyvadlová i sprchová baterie byly vybrány z nové série vyznačující se jedinečným designem, který dokonale harmonizuje hranaté prvky se zaoblenými hranami.

Foto: Jan Počepický a časopis PANEL PLUS

Nerezová galerka byla naistalována s neobvyklým osvětlením. V zrcadle jsou "propískovány" dva svislé pruhy, které jsou osvětleny zářivkou.

Dveře lze otevírat dovnitř i ven

Sprchové dveře jsou v provedení rámu chrom lesk, výplň je z bezpečnostního transparentního skla o tloušťce 6 mm. Sprchové dveře lze otevírat dovnitř i ven, což usnadní odvětrávání koutu po sprchování.

Voda může odkapávat dovnitř sprchovacího prostoru.

Pro nastavení potřebné výšky

Sprchový set se skládá z ruční sprchy, která umožňuje přepínání mezi třemi druhy sprchových proudů, sprchové tyče s posuvným jezdcem pro nastavení potřebné výšky a sprchové hadice.

Foto: Jan Počepický a časopis PANEL PLUS

Obklad byl vybrán ze série nabízející moderní formát 20 x 60 cm v pololesklém povrchu. Zvolena byla kombinace antracitu a šedé.

Foto: Jan Počepický a časopis PANEL PLUS

Revizní dvířka v prostoru WC, zakrývající šachtový otvor, jsou elegantně umístěna pod obklady, jsou tak prakticky neviditelná. Díky jejich ´zakrytí´ nedochází k žádnému přerušení dekoru – spáry mezi obklady na dvířkách plynule navazují na spáry v okolí dvířek.

Foto: Jan Počepický a časopis PANEL PLUS

Původní stav

Foto: Jan Počepický a časopis PANEL PLUS

Původní stav

Ing. arch. Jan Počepický
„Nezbytný aspekt designu a kreativity vůbec je nebát se být odlišný. Navrhuji bytové a komerční interiéry pod svým vlastním jménem. Od roku 2013 jsem členem sdružení Czech Deco Team.“
Petr Párys
„Jsme zde proto, abychom vás vedli při cestě k vašemu vysněnému interiéru. Plníme a tvoříme vaše přání již od roku 1999. Chceme se stát vaším přítelem, který umí poradit a pomoci."

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Výběr článků

Načítám