Hlavní obsah

Nikdy neprošel úpravami, po rekonstrukci je byt k nepoznání

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Navštívený pražský byt nikdy neprošel žádnými úpravami. Byl ve velice špatném stavu, nevyhovující kuchyně, koupelna, tmavá střední hala. Čekala ho tak náročná rekonstrukce, po které prokoukl.

Foto: Juliana Vlčková a časopis Bydlení mezi panely

Kuchyňský kout s pracovní plochou ve tvaru L se podařilo umístit v místě bývalé koupelny.

Článek

Halu architekti propojili s obývacím pokojem a vytvořili z ní jídelnu s kuchyňským koutem.

Kuchyňský kout s pracovní plochou ve tvaru L se podařilo umístit v místě bývalé koupelny, v návaznosti na jídelnu.

„Střední prostor bez oken jsme tedy prosvětlili tímto propojením a použitím světlých barev, zároveň jsme z nejtmavšího koutu bytu vytvořili potřebné sklady. Ve střední části jsou nové dřevěné dveře propojeny podlahovými a nástěnnými lištami. Na horní liště je po celém obvodu umístěný LED pásek pro dostatečné osvětlení haly v zimním období,” konstatuje architektka Barbora Kopečná z Atelieru Baraak, ve kterém se spolu se dvěma kolegy věnuje především navrhování rodinných domů a vil.

Byt po rekonstrukci prokoukl, majitel si užívá nejen velký sprchový kout

Tipy a trendy

„V bytě jsme vytvořili novou koupelnu, kuchyňský kout a toaletu. Všechny původní dveře byly nahrazeny novými: do hlavních prostor dřevěné (vyrobené truhlářem), do pomocných prostor (toaleta, pračka) ocelové. Tyto nové dveře vedoucí z ložnice do obývacího pokoje a z něj dále do pracovny jsou propojeny podlahovými a nástěnnými lištami,” dodává architektka.

Dvoje ocelové dveře, jak již bylo řečeno, se instalovaly do předsíně vlevo za hlavním vchodem, za jedněmi je místnost s pračkou, za druhými WC.

Původní chalupa se rozpadala. Postavili si místo ní vysněné víkendové bydlení

Tipy a trendy

V bytě je dálkové topení; při rekonstrukci se staré radiátory vyměnily za nové typy. Nově se dělaly rozvody elektřiny a rozvody ZTI. Dřevěné parketové podlahy v obývacím prostoru, ložnici a pracovně jsou také nové. Mobiliář byl převážně vybrán z nábytkové řady Stockholm (Ikea).

V předsíni jsou ještě navrženy skříně na míru. Jedná se také o skříň s integrovanou lavicí naproti dveřím do jídelny a velkoplošným zrcadlem pro optické rozšíření místnosti. Vše bylo naplánováno v materiálu dýha dub.

Technické údaje

Nová elektřina, rozvody ZTI, výměna radiátorů (vytápění dálkové), nové parketové podlahy, kuchyně na míru (dub/černé lamino) + dekorativní dlažba, vybavení vesměs Ikea (oblíbená řada Stockholm)

Barevné provedení: dub/bílé dveře/světle šedé stěny/černé a dřevěné doplňky

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám