Hlavní obsah

Čeští architekti bodují v Kazachstánu

Právo, Karel Kvapil

Atypický rezidenční projekt Czech Terraces, který v největším kazašském městě Almaty (někdejší metropole Alma-Ata) staví developerská společnost CODECO, byl oceněn jako nejlepší architektonické dílo v rozmezí let 2007–2010.

Článek

Za architektonický návrh netypicky řešeného bytového domu s luxusními byty obdrželi architekti studia Casua pod vedením Olega Hamana nejvyšší ocenění od Svazu architektů republiky Kazachstán.

„Rozhodli jsme se vstoupit na místní trh s projektem luxusního bydlení v evropském stylu, který zatím není v Kazachstánu příliš obvyklý. Kromě vysokého standardu dispozičního řešení a architektonického ztvárnění nám také velmi záleží na designu všech detailů stavby a použitých materiálů. Velmi si vážíme získaného ocenění i proto, že potvrdilo správnost naší společné snahy,“ vysvětluje Zaida Ospanová, výkonná ředitelka společnosti CODECO Kazachstán.

Bytový dům vyroste na kopci Kok Tobe v reprezentativní čtvrti Medeuski v blízkosti centra města. Obyvatelům nabídne jedinečný výhled na město ležící pod ním i na kazašskou přírodu, neboť město Almaty leží přímo při úpatí pohoří Ťan-šan.

Czech Terraces poskytne majitelům kromě vysokého standardu i žádané soukromí. Ke každé z bytových jednotek ve velkorysých dispozicích od 120 do 240 m2 bude náležet terasa a dvě parkovací stání v podzemní garáži. Generálním dodavatelem se stala společnost ČKD Praha DIZ, která bude na projektu spolupracovat s místními subdodavateli. V listopadu tohoto roku byly zahájeny práce na inženýrských sítích a na jaře příštího roku začnou stavební práce vlastní budovy. Dokončení výstavby je plánováno na léto 2012.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám