Hlavní obsah

Architektonicky zajímavé železniční stanice soutěží o Nejkrásnějí nádraží roku 2009

Novinky, Kristýna Křížová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Deset finalistů zajímavých staveb soutěží o titul Nejkrásnější české nádraží roku 2009. Cení se nejen zajímavá architektura, ale i čistota a květinová výzdoba. Pozornost se věnuje i zdařilé rekonstrukci nebo příjemnému okolí stanice. Finalisty vybrala porota z návrhů veřejnosti, vítěz bude vyhlášen 18. června v sídle českého Senátu v Praze.

Článek

Soutěž o nejhezčí nádraží probíhá letos již třetím rokem, jejím účelem je poukázat na opomíjené a zajímavé stavby, a také dopomoci k jejich zvelebení. 

Příjemných nádraží je po celé republice spousta. Cílem soutěže je tato nádraží vyhledávat, dávat tak dobré příklady jiným a formou soutěže poděkovat těm, kteří se na jejich dobrém stavu podílejí.
Pavel Bureš, vedoucí projektu Vlídná nádraží

Soutěž je prospěšná i tím, že si lidé více všímají malebných nádraží, kde personál velmi dobře plní své úkoly a nad rámec svých povinností se stará o krásu prostředí, udržuje čistotu a pečuje o květiny.

Soutěž pomáhá k zlepšení stavu nádraží

Podle organizátorů soutěže si lidé všímají zanedbaných, bortících se, abnormálně špinavých a nevhodně využívaných budov a někteří si na ně stěžují. Soutěž je ale motivuje stav změnit a většinou jsou po vyzvání ochotni i osobně přispět.

Anketa

Jaké nádraží se vám líbí nejvíce?
Šumperk
11,3 %
Lednice na Moravě
35,4 %
Choceň
7,9 %
Litice nad Orlicí
7,8 %
Hamry - Hojsova Stráž
2,8 %
Davle
14,5 %
Zahrádky u České Lípy
3,2 %
Kamenice
3,7 %
Frýdek-Místek
8,8 %
Zábřeh na Moravě
4,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 14134 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám