Hlavní obsah

Volkswagen Individual R-Line: tuning pro všechny

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Až dosud se označení „R“ používalo pouze pro nejvýkonnější vozy jako jsou Golf R32 (250 k) nebo nový Passat R36 (299 k). Nyní si můžete i s podstatně slabším výkonem „vyzdobit“ svůj Volkswagen tak, že bude vypadat skoro jako nejsilnější varianty. Tedy alespoň vizuálně. Výbava R-Line je k dispozici pro Golf, Touran, Passat, Tiguan a Touareg.

Článek

Pro model Golf připravil Volkswagen Individual tři různé stupně výbavy R-Line. Pro první stupeň výbavy (dostupný od varianty Trendline) zahrnuje litá 17palcová kola vybavená širšími pneumatikami, tříramenný volant ve stylu R32. Dále kůží potažené páky parkovací brzdy a hlavice řadicí páky, pedály v designu R, ozdobné lišty na prazích dveří a identifikačního loga R na povrchu karoserie.

Pro další stupeň vylepšení Volkswagen nabízí výbavu R-Line „Plus“. Ta kromě prvků předchozího stupně obsahuje i sportovní přední sedadla.

:. Volkswagen Golf R-Line vypadá sportovněji. Foto: VW

Vzhled á la Golf R32

Oba popsané stupně sportovní výbavy mohou být nezávisle kombinovány s výbavou R-Line Exterior, která modelu Golf přidává o trochu dynamičtější vzhled. Jejími prvky jsou mřížka chladiče se zdvojenými žebry (známá z R32), střešní spoiler, černě vybarvené spodní časti předního i zadního spoileru a rovněž černý difuzor. Nechybí ani loga R na bocích předních blatníků a ozdobná lišta na prazích výplně dveří.

Pro všechny sportovní pakety modelu Golf nabízí Volkswagen Individual také osmnáctipalcová litá kola kombinovaná se sportovním podvozkem. K výbavě „Plus“ lze zvolit i kožený paket a sportovní tmavé čalounění střechy.

R-Line i pro Passat, Touareg či Touran

Uvedené tři pakety R-Line (s malými odlišnostmi pro daný vůz) nabízí Volkswagen Individual i pro modelové řady Passat a Passat Variant a ne zrovna sportovně vypadající Touran a Touareg. Jejich společným rysem jsou kromě jiného R-Line kola vyvinutá pro různé rozměry a zatížení (až do 20 palců pro Touareg).

:. Volkswagen Touareg R-Line vypadá ve sportovním poněkud nepatřičně. Co se dá dělat? Zákazníci to chtějí, tak to automobilky nabízejí. Foto: VW

Reklama

Související témata:

Související články

VIDEO: Sbohem Golfe GTI, přichází Scirocco

Scirocco první a druhé generace se do historie zapsalo jako nejúspěšnější kupé značky Volkswagen, když se jich prodalo přes 800 tisíc kusů. Ve své době...

VW Golf VI: další technické podrobnosti

Fotografie, které se bez svolení VW dostaly na internet, jsme vám ukázali už začátkem tohoto týdne. Volkswagen nyní zveřejnil první technické specifikace...

Výběr článků

Načítám