Hlavní obsah

Model Superb Scout se dá koupit, Škoda ho ale nenabízí

Novinky, Martin Žemlička

Mladoboleslavská automobilka má sice v nabídce Octavii Scout, svou vlajkovou loď zatím ale v "outdoorové" úpravě nenabízí. Tuningová firma Benet Automotive z Milovic tak má otevřený zajímavý trh, který zaplnila svou vlastní verzí nazvanou Superb BT Cross.

Článek

Benet Tuning není žádná amatérská garážová firma, pro mladoboleslavskou automobilku dlouhodobě dodává některé prototypy (například studii Fabia RS 2000) a plastové díly (pro modely RS a Scout).

Terénní verzi udělají v Benet Tuningu z jakéhokoliv superbu, není ani třeba pohon 4x4. Jízdní vlastnosti jsou stejné jako u sériového modelu, světlá výška zůstává standardní. Co všechno se změní? Změny jsou viditelné na první pohled – jiný je přední a zadní nárazník, nové jsou prahy i lemy blatníků. Přední nárazník je osazen kulatými mlhovými světlomety. Celkový dojem vylepšují kované 18palcové disky BT2 v šedé metalické barvě s pneumatikami Pirelli 225/45 R18.

Interiér je oproti sériovému provedení luxusnější - lišty přístrojové desky a dveřní lišty jsou černě lakované, přibylo kožené obšití volantu, řadicí páky, madla ruční brzdy, předních a zadních sedaček a výplní dveří.

Firma nabízí i zvýšení výkonu přeprogramováním řídicí jednotky motoru (například v případě motorizace 2.0 TDI ze 125kW na 150kW). Paket je možné doplnit i výkonnější brzdovou soustavou - předními kotouči o průměru 380 mm s 6pístkovými třmeny.

Pokud by vám bylo i to málo, má firma Benet připraveny drobné doplňky: hliníkové logo BT Cross na pátých dveřích, plaketku BT na volantu, typový štítek s označením limitované edice na přístrojové desce a nástupní prahové lišty BT Cross.

Anketa

Líbí se vám Superb BT Cross?
Ano
84,9 %
Ne
15,1 %
Celkem hlasovalo 12614 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám