Hlavní obsah

Hamann 535d: v dieselu ďábelsky rychle

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hamann patří mezi jedny z nejznámějších tuningových firem v Německu. Jeho záběr je velmi široký, ale přece jen můžeme bez uzardění říct, že BMW je jeho hlavním artiklem. Jenže ne každý chce "udělat" novou M5, M6 či Z4. To zákazníků na dieselový 535d je mnohem víc.

Článek

Proto pro ně Hamann připravil hned dvojici úprav, které zvýší velmi slušně výkon z tohoto technicky perfektního agregátu s dvojitým přeplňováním.

Základní výkon 200 kW a točivý moment 560 N.m jsou těžce překonány už prvním stupněm úpravy. Ten totiž nabízí 237 kW a 630 N.m, které dokáží dodat automobilu dostatek šťávy, aby sedan zrychlil z 0 na 100 km za 5,9 s a maximální rychlost se vyšplhala na 267 km/h. Ale ano, je to možné. Elektronický omezovač totiž není betonovou zdí a lze jej velmi snadno odpojit.

Jenže to není vše. Druhý a výkonnější stupeň tuningu vymáčkne z třílitru dokonce ještě o více než čtvrtinu větší výkon, než v původní verzi. Zákazníci si tak budou moci vychutnat až 257 kW a 660 N.m. Zrychlení na stovku se pak posune ještě o jednu desetinku níž a ručička rychloměru se zastaví na 276 km/h.

Samozřejmostí u této tuningové firmy je i decentní a přitom slušně sportovní úprava vzhledu. Nový je například přední jednodílný nárazník, zadní difuzor či kola. Ta mají průměr dvacet palců a nasazeny jsou na ně pneumatiky o rozměrech 255/30 ZR20 vpředu a 295/25 ZR20 vzadu.

Zákazníci také chtějí úpravy v interiéru. I tady je jim firma schopna vyhovět. Kompletní čalounění kůží (v několika barvách) není problém, stejně jako instalace porce zábavního DVD systému, který může mít napojení třeba i na Playstation.

Reklama

Související témata:

Související články

G-Power G6 Coupé 5.0 S: Bavorský sprinter

BMW zatím nenabízí žádný supersport. Nejsilnějšími modely jsou dnes M5 a M6. To je ovšem pro některé fanoušky značky dost málo. Pro ně připravila tuningová...

Breytonova trojková řada

Řada E90 od BMW se stává terčem mnohých úpravců. Jednou z nich je i německá firma Breyton. Ta je známá velmi slušným nárůstem výkonů motorů u svých výtvorů...

Alternativa k BMW M6 od AC Schnitzer

Firma AC Schnitzer připravila pro frankfurtský autosalon studii BMW 6 TENSION, která byla přijata s nadšením. Jenže koncept nebyl prodejný a především - nebyl...

Výběr článků

Načítám