Hlavní obsah

Alpina B7: 608 koní, stovka za 3,7 sekundy a maximální rychlost 311 km/h

Novinky, maž

Alpina, dvorní úpravce mnichovské automobilky, představila model B7, tedy „poladěnou” novou řadu 7 (G11). Dvakrát přeplňovaný osmiválec produkuje 600 koňských sil a dynamika tohoto luxusního sedanu se posunula na úroveň ryze sportovních vozů.

BMW Alpina B7 xDriveVideo: Alpina

 
Článek

Alpina představuje to nejlepší, co svět tuningu nabízí. Tedy vkusná, po technické stránce špičkově odladěná auta, jaká garážový úpravce opravdu nezvládne. Posledním modelem, kterým se firma pochlubí na ženevském autosalonu, je model B7 xDrive. Jde o upravený model 750i xDrive. Čekat na ohlášený model BMW M7 tak není důvod - stačí si přečíst technické parametry speciálu od Alpiny.

Osmiválec dopovaný dvěma turbodmychadly má nové písty, mezichladič, sání i výfuk. Výsledkem je nárůst na rovných 608 koní při 6250 otáčkách, točivý moment 800 Nm je pak k dispozici od tří tisíc.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

BMW řady 7 (G11)

Foto: Alpina

Alpina B7 (2016)

Výkon se prostřednictvím všech čtyř kol (xDrive) přenáší pomocí upravené osmistupňové převodovky od ZF. Výkony nabízí B7 fascinující: zrychlení 0–100 km/h za 3,7 sekundy a nejvyšší rychlost 311 km/h.

Standardem verze B7 jsou 20palcová kovaná kola, na přání mohou být ještě o palec větší. V tradiční modré barvě nepřekvapí ani obvyklý přední nárazník. Uvnitř najdete kožené čalounění přístrojové desky, jiné prošívání na volantu a typické modré „budíky”.

Cenu zatím úpravce nesdělil.

Foto: Alpina

Alpina B7 (2016)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám