Hlavní obsah

Milotec nabízí LED diody pro Fabii a Roomster á la Audi

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německý tuningový úpravce Milotec se specializuje na škodovky. Občas jeho snaha vychází vniveč a výsledkem je auto přeplácané zbytečnými spoilery. Nyní Milotec nabízí LED diody pro Fabii a Roomster. Jediné auto, které Škoda nabízí s LED diodami pro denní svícení je faceliftovaná Octavia RS.

Článek

S LED diodami pro denní svícení jako první přišlo Audi. LED diody mají výhodu v tom, že vydrží po celou dobu životnosti vozidla a jejich rozměry jsou velmi malé. Například v Audi A8 zastávají svítící diody všechny hlavní funkce zadních světel (koncové světlo, brzdové světlo), směrovek i postranních směrovek. Úspora paliva při jejich využití pro denní svícení je zanedbatelná.

Nápadu Audi s LED diodami coby světly pro denní svícení se chopili výrobci tuningových součástek a přední LEDky si tak můžete za pár stovek koupit na kdejaké benzínce. Na patrně všech autech vypadají přední „ledky“ jako pěst na oko, ale řidiči si je na své vozy bezmyšlenkovitě přilepují.

Při zapnutých LED diodách vepředu není ze zákona nutné svítit zadními světly, což je poněkud nedomyšlená úvaha, například při jízdě v lese je auto se vypnutými zadními světly mnohem hůře viditelné. Ale pořád je to nejspíš lepší než poměrně častý (a nezákonný) nešvar - vypnuté potkávací přední světlomety a zapnuté mlhovky.

Jediným vozem, na který dává Škoda přední LED diody je faceliftovaná Octavia RS. Milotec ale nyní přispěchal se svojí sadou předních LED diod i pro vozy Fabia a Roomster. Bez montáže přijde pár LED diod (pět pro každou stranu) na zhruba šest tisíc korun.

Jistě, je to praktické řešení, ale množství ušetřeného paliva při svícení je zanedbatelné. Estetický dojem je subjektivní, a stále se objevují názory, že přední „ledky“ nesluší žádnému autu.

Reklama

Související články

Roomster už má i tuning

Německá firma Milotec už připravila tuningový kit pro Škodu Roomster. Zatím neoznámila žádnou úpravu motoru, ale kdo chce, může si nechat roomster načipovat...

Milotec zkrášlil Fabii II

Na jubilejním 40. ročníku Motor Show v Essenu vystavila společnost Milotec Auto-Extras GmbH v premiéře Škodu Fabia druhé generace s novými doplňky...

Výběr článků

Načítám