Hlavní obsah

Heico Volvo S80 T6 HPC

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Že by se měl někdy představit koncept vozu Heico S80 s výkonným motorem T6 se mluvilo již na začátku tohoto roku. Až do výstavy SEMA v USA se ale nic nedělo. Nyní vám však můžeme představit tento parádní kousek od tuningové firmy, která se na Volva specializuje.

Článek

Volvo S80 má ve své verzi T6 výkon 192 kW. To není málo, ale Heico se rozhodlo, že připraví něco opravdu extra. Nové turbodmychadlo, přepracovaná řídící jednotka, odladěný výfuk i sání - to všechno dohromady tvoří změnu, která vymačkala z motoru 257 kW a točivý moment 405 N.m. S80 T6 HPC (High Perforamnce Centre) pak dokáže pokořit stokilometrovou rychlost za 5,8 s. Jenže to nejlepší nakonec - motor spaluje ekologické palivo E85.

Heico Sportiv se soustředilo i na další části. Vůz byl snížen o téměř čtyři centimetry, dostal nová dvacetipalcová kola s nízkoprofilovými pneumatikami...

Hned na první pohled je jasné, že se firma zaměřila i na aerodynamiku a vzhled. Nejlepším důkazem toho je lak. Ten vypadá, jako by to byl pouze leštěný hliník, ale jedná se skutečně o klasický lak. Heico pak vozu dodalo nový přední nárazník s diodovými světly pro denní svícení a vzadu pak připravil opravdovou designerskou lahůdku. Koncovky výfuku totiž zasadil do nového nárazníku s difuzorem.

Velmi pěkně provedená je instalace uhlíkového kompozitu do interiéru. Automobil má modře osvětlené prahy a cestu pod nimi, když se otevřou dveře.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám