Hlavní obsah

Zpravodajství a počasí. Na obrazovky nových Škodovek se dostanou nové aplikace

Novinky, Milan Lažanský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do infotainmentu v aktuální modelové řadě vozů Škoda lze nově stáhnout aplikace Zprávy a Počasí. Jsou ke stažení bezplatně, ale bez poplatku fungují jen jeden rok.

Foto: Škoda Auto

Aplikace Zprávy v infotainmentu Škoda

Článek

Zpravodajství nebo údaje o počasí si dnes běžně přečtete ve vozech prémiových značek, nová nabídky Škody však ukazuje, že se i tyto on-line služby dostávají do nižších cenových pater trhu.

Aplikace Počasí zobrazuje aktuální meteorologickou situaci v místě, na kterém se vůz nachází, a nabízí i předpověď pro nejbližší dny. Srážkový radar zobrazuje aktuální stav počasí. Kromě toho může aplikace ukázat i meteorologická varování. Řidič si může vyžádat i zprávy pro cílovou destinaci navigace, pro libovolné body na trase a pro vybraná a uložená oblíbená místa.

První jízda se Škodou Octavia RS iV a G-Tec: Ekologie dvakrát jinak

Testy

Na aplikaci Zprávy Škoda spolupracuje s českou tiskovou kanceláří ČTK, ale nejen tou. Uživatel má rovněž možnost si sám přidat až 5 dalších zpravodajských kanálů, připojením RSS kódu. Lze také volit jednotlivé preferované tematické oblasti jako například politiku, ekonomiku nebo sport.

Škoda službu jako bezplatnou nabízí jen na rok od instalace, poté se chystá účtovat zatím neupřesněný poplatek. Po uvedení na trh v kompaktních modelech Scala a Kamiq s infotainmentem Amundsen jsou aplikace k dispozici i pro všechny plug-in hybridní vozy Superb iV s infotainmentem Columbus.

Laurin a Klement slaví 125 let. Předchůdce dnešní Škody začal s bicykly

AutoMoto

Začátkem října, po přechodu do modelového roku 2021 a s novou generací infotainmentu, budou aplikace k dispozici také ve zbývajících variantách superbu a v obou SUV modelech Kodiaq a Karoq, opět s vrcholným infotainmentem Columbus.

Reklama

Výběr článků

Načítám