Hlavní obsah

Z evropského trhu se má definitivně stáhnout Nissan GT-R

Evropský trh se patrně bude muset rozloučit s japonským supersportem Nissan GT-R, který se od roku 2007 vyrábí ve stejné generaci.

Foto: Nissan

Nissan R35 GT-R T-Spec

Článek

Informaci o postupném stahování legendárního supersportu Nissan GT-R, kterému se přezdívá „Godzilla“, přinesl nizozemský web Autoblog.nl. Objednat jej je nyní možné třeba v Německu nebo Belgii, ale prodejci Nissanu v Nizozemí, Itálii či Španělsku už objednávky na nové kusy nepřijímají.

Web zároveň přišel i s informací, která potvrzuje stažení z celého evropského trhu, a to kvůli přísnějším emisním normám. Tomu ostatně napovídá i aktuální nabídka na internetových stránkách, kde už nelze GT-R či GT-R Nismo nakonfigurovat.

Příští Nissan GT-R se elektrifikaci zřejmě nevyhne

AutoMoto

Zájem o legendární model v posledních letech poměrně upadl. Nicméně zákazníci, kteří by ještě měli o nové GT-R zájem, jej mohou stále ještě objednat v USA. Ceny pro modelový rok 2021 startují na 113 tisících dolarech, což při dnešním kurzu znamená v přepočtu asi 2,5 milionu korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Nissan Leaf má po faceliftu

Japonská automobilka Nissan pro Evropu upravila druhou generaci svého populárního elektromobilu Leaf. Změny se týkají především vzhledu a patrně se jedná...

Nissan Qashqai dostal nový hybridní pohon

Japonský Nissan pro svůj oblíbený crossover Qashqai uvádí zcela nový motor. Drží se přitom trendu elektrifikace a přichází s hybridní jednotkou nabízející...

Výběr článků

Načítám