Hlavní obsah

Youtuber prodal lamborghini z kartonu za neuvěřitelnou částku

Dá se koupit Lamborghini Aventador za pouhých 158 tisíc korun? Na Novém Zélandu očividně ano – ale dvanáctiválec v něm nečekejte. Je kartonové a o pohon se starají nohy řidiče. Výtěžek z prodeje se stane darem dětské nemocnici.

Foto: Lamborghini

Lamborghini (Ilustrační foto)

Článek

Youtuber David Jones z novozélandského města Hibiscus Coast navštívil Los Angeles a půjčil si tam Lamborghini Huracán. Učarovalo mu, ale vlastní si nemohl dovolit, tak se rozhodl si jedno postavit. A z čeho jiného než z kartonu, když právě na výrobcích z tohoto obalového materiálu vybudoval svůj kanál.

Na internetu našel instrukce pro výrobu papírového modelu Lamborghini Aventador a pomocí projektoru obkreslil plány na karton. Výsledek tak měl být 5,6x větší; pořád ne ve velikosti skutečného aventadoru, ale dost velký na to, aby se dovnitř vešla plastová zahradní židle s uřezanýma nohama, volant a s trochou snahy i řidič.

Aby se vůz mohl pohybovat, doplnil ho koly z bicyklu, otvíracími dveřmi a dřevěným rámem. Pohon zajišťují nohy řidiče, ale nikoliv pomocí pedálů – vůz rozjede tak, že se nohama odráží od asfaltu, jak je normální u aut v animovaném seriálu Flintstoneovi.

Rusové roztočili pneumatiku na 620 km/h a čekali, co se stane

AutoMoto

Projekt zabral asi dva a půl týdne a video na YouTube nasbíralo od 17. dubna, kdy bylo zveřejněno, přes 1,1 milionu zhlédnutí. David si ale rychle uvědomil, že stavba je sice zajímavá, ale v garáži dost překáží. Lidé se ptali, jestli je kreace na prodej, což ho vedlo k myšlence svůj výrobek k prodeji opravdu nabídnout.

Učinil tak na aukčním serveru Trade Me s vyvolávací cenou 19 novozélandských dolarů, tedy asi 290 korun. Očekával, že se prodá možná za 50 dolarů (760 korun), ovšem finální částka byla úplně v jiných sférách – zájemce z Christchurche zaplatil 10 420 dolarů, tedy 158 tisíc korun.

Výtěžek z aukce se stane darem dětské nemocnici Starship, kde se sám Jones před několika lety léčil s rakovinou. „Vážně se o mě starali, takže když jsem se rozhodoval, co dělat, žádná jiná charita mě nenapadla,” komentuje své rozhodnutí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám