Hlavní obsah

Vzniká segment elektrických pick-upů. Krom Tesly, Rivianu nebo GM se chystá i Karma

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Malá americká automobilka Karma, jejíž předchůdce před čínskou akvizicí byl Fisker, chce v blízké době představit a prodávat elektrický pick-up, jenž by konkuroval Cybertrucku od Tesly. Zatím internetem putuje první nákres zveřejněný automobilkou.

Foto: Rivian

Rivian R1T

Článek

Karma koncept pick-upu hodlá představit ještě do konce tohoto roku, alespoň to tedy vyplývá ze slov Kevina Pavlova, jednoho z hlavních činitelů ve firmě.

Pavlov o vozidle promluvil pro server Bloomberg a uvedl například, že vůz má stát na zcela nové platformě, která bude podporovat zástavbu pohonu všech kol.

Karma hodlá základ chystaného pick-upu začít vyrábět co nejdříve ve fabrice ležící v jižní Kalifornii. V budoucnu by ji pak mělo využít i elektrické SUV od Karmy.

Nové vozy Rivian se budou otáčet na místě jako tank

AutoMoto

Jediným současným modelem, který Karma vyrábí, je model Revero, který stojí na americkém trhu 135 000 dolarů, tedy v přepočtu přibližně 3,1 milionu korun. Pavlov sice uvedl, že pick-up bude stát méně, ale přesnou cenu neurčil.

Foto: Karma

Karma Revero GT

Nová Karma by měla být konkurencí pro chystané elektrické pick-upy od General Motors, Fordu, Rivianu a především pak pro Teslu a její Cybertruck. Ta hodlá základní model futuristického modelu s předním pohonem prodávat za cenu okolo 39 900 dolarů, tedy cca za 917 tisíc korun.

Foto: Tesla

Tesla Cybertruck

Tesla láká na elektrický pickup

AutoMoto

Znamená vstup dalšího hráče na trh s elektrickými pick-upy, že nám vzniká zcela nový segment? Dost možná ano. Ostatně, to vědí i v Karmě. Pavlov se totiž nechal slyšet, že konkurenci dobře zná, ale věří, že právě jejich vozidlo bude tím nejlepším.

Reklama

Související články

Pick-up Rivian se má otáčet na pětníku

Na internetu se objevilo video, které rozpoutalo velké debaty o své pravosti. Jde o elektrický pickup Rivian R1T - má se dokázat otočit na místě jako tank....

Výběr článků

Načítám