Hlavní obsah

Tesla láká na elektrický pickup

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hlavní novinkou Tesly je nedávno odhalený koncept Modelu Y, předpovídající menší SUV. Elon Musk však už nyní na Twitteru poodhaluje pick-up, který by se měl představit později v letošním roce.

Foto: Tesla 2x

Takhle by mohl vypadat nový pickup od Tesly

Článek

Pouhý den po představení Tesly Model Y začal Elon Musk poodhalovat další koncept značky, tentokrát dlouho slibovaný pick-up. Obrázek, na němž jasně vidíme jen jednu svítící linku, se objevil na Twitteru.

Musk k obrázku oznámil, že tohle je ukázka cyberpunkového pickupu Tesly. Ano, víme, že na něm Tesla pracuje, hovoří se o něm už dlouho; úplně nahoře si můžete prohlédnout jednu z ilustrací tohoto stroje.

Jenže Musk a jeho Tesla v tomhle trochu zaspali a prvenství mu vyfoukla konkurence - firma Rivian. Ta je v Americe opravdovým fenoménem a k téhle firmě se hrnou investoři ve velkém. Rivian je tak zavalen objednávkami, že dokonce bude prodávat i samostatné elektrické platformy.

Foto: Rivian

Rivian R1T

Elon Musk si je moc dobře vědom, že teď hraje o hodně. Sice se mu podařilo rozjet výrobu Modelu 3, jenže to stále nestačí. Jeho sliby, že firma bude v zisku, jsou stále plané, a i tento kvartál by firma měla skončit ve ztrátě.

Ukazuje se to na akciích, které divoce poskakují snad každý den. Třeba stačilo, aby vyšla zpráva, že Elon Musk má na krku obvinění o pohrdání soudem z konce února, a akcie spadly o 4 % dolů. Každé slovo, každé číslo, vše se pečlivě hodnotí a má ohromné následky.

A tak Elon Musk musel představit Model Y, i když tenhle crossover je vlastně jen koncept a do výroby se dostane až za rok. Byla to informace a ukázka všem, že Tesla jede a není třeba se bát. Taky akcie hned zpevnily.

Foto: Tesla

Záď se inspiruje větším Modelem X.

Tesla představí svůj pickup až pozdě v tomto roce. Pravděpodobně však půjde o koncept, protože Tesla prostě nemá kapacity na výrobu. Nemá je kde vzít. Americká továrna jede na plný výkon, čínská není dostavěná a evropská se ještě ani stavět nezačala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám