Hlavní obsah

Nové vozy Rivian se budou otáčet na místě jako tank

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Američané na autech milují nejrůznější bizarní funkce. Když například Tesla může mít párty mód s otevíráním křídlových dveří za doprovodu hudby, proč by se připravované Riviany nemohly točit na místě?

Foto: Rivian 2x

Rivian R1T

Článek

Automobilka Rivian se s investicemi od Fordu či Amazonu žene vpřed. Výrobce elektromobilů chystá na trh dvojici modelů. Pick-up R1T a SUV R1S dostanou zajímavou funkci nazvanou „tank turn”. Tedy ve volném překladu tanková otočka.

Na nezpevněném povrchu se díky této funkci vozy umí otáčet kolem své osy. Zveřejněním videa na sociální sítě automobilka potvrdila dřívější spekulace.

EU bude od ledna hlídat, s jakou spotřebou jezdíte. Možná kvůli nové dani

AutoMoto

Pick-up na videu to zvládne díky tomu, že jde o elektromobil se čtyřmi nezávislými elektromotory. Jeden má na každém kole, a tak v rámci jedné nápravy mohou být kola poháněna do opačného směru. To by u vozu se spalovacím motorem šlo jen velmi těžko a s nákladnými úpravami.

Riviany by se na severoamerický trh měly dostat na konci roku 2020, výroba je plánována v bývalé automobilce Mitsubishi ve městě Normal, státě Illinois.

Reklama

Související témata:

Související články

Rivian R1T je neuvěřitelný elektrický pickup

Tesla plánuje elektrický pickup. Jenže značka Rivian už postavila první prototyp svého elektrického pickupu na kola a výsledek je neuvěřitelný. Tohle auto si...

Výběr článků

Načítám