Hlavní obsah

Výroční Nissan GT-R jde do výroby a už je jasné, kdy se představí

Úchvatný koncept karosárny Italdesign, který oslavoval 50 let Nissanu GT-R, má svou produkční podobu, byť zatím jen ve formě počítačových ilustrací. Automobilka s obrázky zveřejnila i očekávanou premiéru - první skutečné silniční auto pro zákazníka uvidíme na ženevském autosalonu, který proběhne od 5. do 15. března.

Foto: Nissan

Ilustrace produkční verze Nissanu GT-R50

Článek

Když se před rokem a půl představil koncept Nissan GT-R50, svět padl na kolena a zájemci automobilce nutili své peníze, jen aby ho přivedla na svět v silniční variantě. Nissan později souhlasil a zveřejnil i cenu - nějakých pětadvacet milionů.

Foto: Nissan

Ilustrace produkční verze Nissanu GT-R50

Nyní už víme, kdy se první z padesáti šťastlivců dočkají auta, se kterým budou moci i na silnice - v závěru roku 2020. Svět ale skutečné auto z plechu, karbonu a skla uvidí dříve - na ženevském autosalonu v březnu 2020. Bude to první kus pro zákazníka, samozřejmě nejmenovaného.

Foto: Nissan

Ilustrace produkční verze Nissanu GT-R50

Spolu s touto zprávou zveřejnil Nissan také něco o pohonném ústrojí - bude to 3,8l šestiválec se dvěma turbodmychadly, naladěný na 720 koní. A můžeme se podívat také na ilustrace produkční verze vozu. Od konceptu se liší jen nepatrně a zákazníci se tedy opravdu mají na co těšit.

Anketa

Líbí se vám Nissan GT-R50?
Ano, moc
85 %
Vcelku ano
9 %
Nic moc
2,8 %
Vůbec ne
3,2 %
Celkem hlasovalo 726 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám