Hlavní obsah

Výrobce kuchyní si nechal postavit vlastní Maserati

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zagato je v poslední době opravdu dost zaměstnán. Na ženevském autosalonu představil hned dvojici konceptů a nyní se ukazuje, že pracoval i na třetím kousku - Maserati GS Zagato pro italského výrobce kuchyní. První fotografie však bohužel automobil ukazuje pouze zezadu.

Článek

Zagato má opravdu široký záběr. Po Diatto Ottovu [celá zpráva] a Spykeru C12 Zagato [celá zpráva] se objevuje další značka, kterou nenechává Zagato na pokoji. Maserati však za to nemůže - tento model GS Zagato si totiž objednal v jediném exempláři Paolo Boffi, italský král luxusních kuchyní a exkluzivní designer. Ten nechtěl něco jen tak obyčejného, uniformního, jako je Maserati GranSport Spyder, ale přál si něco ve stylu Maserati A6 G Zagato.

A jelikož Zagato rád vyhoví bohatým zákazníkům, nabídku přijal. Na standardním podvozku a motoru (V8 4,2 l, 400 HP) je postavena zcela nová hliníková karoserie. Zatím o ní víme jen to, co je vidět na přiložené fotografii.

Oficiální představení bude už příští víkend v Itálii na soutěži automobilové krásy Concours d'Elegance Village d'Este. Tak se snad dozvíme víc.

Reklama

Související témata:

Související články

Zagato oblékne Maranello pro jediného sběratele

Karosárna Zagato se po svou dlouhou dobu na trhu (od roku 1919) snaží stále přesvědčovat, že je jedna z nejlepších. Je bez debaty, že se jí to daří. Stačí...

Výběr článků

Načítám