Hlavní obsah

Výkonnou verzi GTX dostanou všechny elektrické volkswageny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Variantu pohonu s označením GTX, které je u elektromobilů rodiny ID obdobou zážehových volkswagenů GTI či vznětových GTD, dostanou v brzké době i modely ID.3 a ID. Buzz. Aktuálně je k dispozici pro crossovery ID.4 a ID.5.

Foto: Volkswagen

Logo Volkswagen GTX (ilustrační foto)

Článek

V tiskové zprávě, která se věnuje rozšíření základní výbavy pro ID.4 GTX a ID.5 GTX, se Volkswagen podělil i o blízkou budoucnost těchto tří písmen.

Kromě opětovného potvrzení, že je na cestě ID.3 GTX, úpravy GTX se dočká i nedávno uvedený retro minivan ID. Buzz. Němci počítají s tím, že všechna budoucí elektrická vozidla z rodiny ID se dočkají tohoto derivátu.

„Úspěch ID.4 GTX a ID.5 GTX potvrzuje naši strategii nezávislého umístění značky GTX. Oba modely ve své řadě mají podíl téměř 40 procent,“ říká Silke Bagschik, vedoucí prodeje a marketingu pro modely ID. „Tuto značku budeme neustále rozšiřovat a nabízet variantu GTX pro každé ID v budoucnu – od ID.3 k ID. Buzz,” uvedl.

Volkswagen zahájil výrobu elektrické dodávky ID.Buzz

AutoMoto

Co lze očekávat od ID. Buzz GTX? Standardní model si vystačí s jediným elektromotorem a pohonem zadních kol, zatímco jeho výkonnější sourozenec zřejmě přidá motor umístěný vpředu. Dva výše zmíněné crossovery GTX mají 220 kW, 295 koní, a 460 newtonmetrů. Podobné schéma lze čekat jak od „busíku”, tak i přiostřeného hatchbacku ID.3 GTX.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám