Hlavní obsah

Vtipálek poslal teslu bez řidiče k okénku rychlého občerstvení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Může si auto bez řidiče objednat, zaplatit a vyzvednout jídlo u rychlého občerstvení? Americký youtuber to zkusil s Teslou Model X. Škála reakcí obsluhy je ohromná.

Foto: Tesla

Tesla Model X (Ilustrační foto)

Článek

Jakmile budou po silnicích jezdit skutečně autonomní vozy, lidé si je z pohodlí svého gauče dost pravděpodobně budou posílat do fastfoodů pro jídlo. Už dnes nicméně existuje auto, které by mělo uličkou u fastfoodů zvládnout projet samo. Americký youtuber Ryan Trahan se před koncem loňského roku rozhodl vyzkoušet, jestli to půjde a jaké budou reakce obsluhy.

Vzal Teslu Model X s rozšířenou funkcí Summon, tj. možností přivolání auta na místo, které zadá na mapě, a normálně s ní přijel k mikrofonu, kde si objednal něco malého. Pak ale z auta vystoupil, nechal otevřené okénko, na webkameru připevnil dvacetidolarovou bankovku, na dveře ceduli, že má obsluha vzít peníze, hodit jídlo do auta a drobné si nechat. A poslal auto k výdejnímu okénku.

Budoucnost doručovacích služeb? Valeo představilo autonomní dodávku

AutoMoto

S funkcí Summon nemůžete přes mobil manuálně zatáčet, a to dost možná i proto, aby s ní nešly vymýšlet takovéto vtípky. Pak ale Tesla představila funkci, která majitelům umožnila, přivolat si auto odkudkoliv, např. z parkovacího místa ke vchodu do supermarketu.

Jak se ukazuje, tahle varianta funguje o trochu lépe. Trahan ji ve videu zkouší tak, že po vystoupení přeskočí do auta vpředu, kde sedí jeho kamarád, a mobilem naviguje teslu na svou polohu. V obou případech ale tesla na pohled zbytečně točí volantem.

Tesla rozšířila autonomní jízdu. Fungování je ale diskutabilní

AutoMoto

Někdo prostě vzal peníze, hodil jídlo do auta a dál se tím nezabýval. Jedna servírka vypadala dost vystrašeně, jiná zase vykoukla ven se slovy, že jestli ji někdo vyděsí, bude zle. Z dalšího okénka dostali nějaké omáčky navíc. A jeden číšník byl údajně propuštěn, ovšem spíš proto, že se s Trahanem příliš dlouho bavil v pracovní době než kvůli samotné tesle bez řidiče.

Úspěch se ale dostavil, tesla vyzvedla jídlo a zvládla projet nástrahami uličky s okýnky bez škrábance a i obsluha v restauracích z toho měla zpestření monotónního pracovního dne.

Reklama

Výběr článků

Načítám