Hlavní obsah

Volkswagen začal předprodávat nový golf, v Česku stojí od 339 900 korun

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bez stokoruny 340 tisíc korun. Tolik si za nový golf s motorem 1.2 TSI účtuje tuzemský importér. Prodejní ceny golfu částečně naznačují, kolik bude stát nová octavia, postavená na stejném technickém základu.

Foto: VW

VW Golf, sedmá generace (2012)

Článek

Pětidveřový golf s motorem 1.2 TSI o výkonu 63 kW (85 k) v základní výbavové linii Trendline stojí od 339 900 korun. Nejlevnější varianta se vznětovým motorem přijde na 395 900 korun (1.6 TDI, 66 kW/90 k).

Sériová výbava obsahuje automatickou klimatizaci Climatronic, rádio, palubní počítač, stabilizační systém s elektronickou uzávěrkou diferenciálu XDS a automatického brzdění při vícenásobných kolizích. Volkswagen uvádí, že i nejlevnější verze mají elektronickou parkovací brzdu a systém Start/Stop.

Foto: VW

VW Golf VII (2012)

V základní výbavě nejsou dle očekávání litá kola (standardně jde o „plechové“ patnáctky). V ceníku jsou zatím uvedena pouze tři barevná provedení karoserie – červený lak přijde na 4300 korun, černá metalíza je za 13 900, bílá dokonce za 25 300 korun.

V konfigurátoru na českých oficiálních stránkách jsou navíc dvě modré metalické barvy a stříbrná (všechny tři za příplatek), bez příplatku je základní bílá a šedá barva.

Sedmá generace golfu bude na českém trhu nabízena se šesti benzínovými a třemi naftovými motory. Nebude chybět ani verze EcoFuel na stlačený zemní plyn.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám