Hlavní obsah

Volkswagen v roce 2015 uvede na trh novou značku pro levná auta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německý automobilový koncern Volkswagen chce v polovině roku 2015 uvést na trh novou značku pro levné modely. Tvrdí to alespoň německý časopis Auto Bild.

Foto: VW

Up je nyní nejlevnějším Volkswagenem v nabídce.

Článek

Volkswagen podle listu plánuje tři levné modely, jejichž cena by se mohla pohybovat mezi 6000 a 8000 eury (150 000 až 200 000 korun). Automobily by se vyráběly v Číně nebo v Indii, prodávat by se však mohly také v Evropě, napsala agentura DPA.

Volkswagen k tomu uvedl, že nyní zkoumá možnosti vstupu do zajímavých automobilových segmentů a na nové trhy. "Žádné rozhodnutí však nepadlo," dodala firma.

Podle listu Auto Bild by levné modely využívaly starší typy motorů, které by nicméně splňovaly emisní normy Evropské unie. V rámci snahy o nízké výrobní náklady by zřejmě nebyly vozy vybaveny některými doplňky, jako je například klimatizace.

Podle řady odborníků na automobilový průmysl je levný vůz přesně tím, co koncernu Volkswagen zatím chybí. Skupina Volkswagen po letošním převzetí automobilky Porsche zahrnuje celkem 12 značek.

Volkswagen, jehož součástí je rovněž Škoda Auto, je největší automobilkou v Evropě. Do roku 2018 se hodlá stát největším výrobcem automobilů na světě. V loňském roce prodal rekordních 8,3 miliónu vozů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám