Hlavní obsah

Volkswagen ukazuje nový amarok na dalších skicách, dorazí se šestiválcem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V polovině letošního roku Volkswagen představí novou verzi svého pick-upu Amarok. S sebou má off-road přinést řadu inovací a automobilka už potvrdila i verzi s dieselovým motorem V6.

Foto: Volkswagen

Volkswagen Amarok

Článek

Nový Volkswagen Amarok se má světu ukázat v polovině roku 2022 s tím, že Němci slibují možnost uzavření prvních objednávek už na konci tohoto roku na vybraných trzích.

Vůz se podle slov v tiskové zprávě bude chlubit zcela novým designem a zvětšenými rozměry. Konkrétně bude pick-up o deset centimetrů delší a o čtyři širší.

Foto: Volkswagen

Volkswagen Amarok druhé generace

Volkswagen mimo jiné uvádí, že amarok se zlepší také v interiéru, který by měl být luxusnější než už původní verze.

„Nový Volkswagen Amarok přesvědčí robustním, přímočarým designem. To je patrné i v interiéru tohoto pick-upu. Přehledné uspořádání, robustní design, technicky pojaté prvky, čisté, uhlazené plochy a mimořádně kvalitní přístrojová deska, to vše posouvá DNA Volkswagenu na novou úroveň a umocňuje prémiové ambice Amaroku,“ uvedl šéfdesignér užitkových Volkswagenů Albert-Johann Kirzinger.

Nový Ford Ranger je tu, připomíná větší F-150

AutoMoto

Novinka by měla také nabídnout celou řadu pokročilých asistenčních prvků, aby mohl být amarok ještě užitečnější při jakékoli práci. V segmentu pick-upů by měl vůz přinést dosud nepoužité inovace. Automobilka také potvrdila motor V6 TDI, a také benzínovou alternativu.

Volkswagen novinku vyvíjel v Austrálii a Evropě a vyrábět ho hodlá v jihoafrickém Silvertonu. Vznikne ve spolupráci s Fordem, který svůj ranger na společné platformě již představil.

Foto: Volkswagen

Volkswagen Amarok druhé generace

Foto: Volkswagen

Volkswagen Amarok druhé generace

Reklama

Související články

Volkswagen ukončil výrobu sedanu Passat

Německá automobilka po sedmi letech ukončila výrobu současné generace modelu Passat v karoserii sedan. Informuje o tom britský web Autocar s odvoláním na...

Výběr článků

Načítám